Σάββατο, Μαΐου 09, 2009

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΣΤΙΤΟΥΤΟΥ,ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16!!!(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Γαλλικό Πανεπιστήμιο θα λειτουργεί από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στην Ελλάδα και θα παραδίδει μαθήματα στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων, στις εγκαταστάσεις του
Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών στην οδό Σίνα!


Το Τμήμα αυτό της παρισινής Εcole des Ηautes Εtudes Ιnternationales (ΕΗΕΙ), η επίσημη παρουσίαση του οποίου θα γίνει τη Δευτέρα, θα χορηγήσει στους αποφοίτους του πτυχίο το οποίο, σύμφωνα με τη γαλλική πλευρά, αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο. Η αποφοίτηση γίνεται με εξετάσεις κατόπιν τριετών σπουδών, με δίδακτρα ύψους 6.300 ευρώ για το πρώτο έτος. Οι κάτοχοί του θα μπορούν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή τη Γαλλία, ενώ θα προκύπτουν και επαγγελματικά δικαιώματα. Προϋπόθεση εισαγωγής- που θα γίνει βάσει φακέλου του υποψηφίου και όχι με εξετάσειςείναι η γνώση της γαλλικής γλώσσας και φυσικά το απολυτήριο λυκείου.

Όπως είναι επόμενο, με την απόφαση αυτή της γαλλικής πλευράς, η συνταγματική απαγόρευση λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα (το γνωστό άρθρο 16) δέχεται ένα ακόμα πλήγμα και μάλιστα πολύ ισχυρό, καθώς εδώ δεν έχουμε κάποιο ελληνικό κολέγιο που συνεργάζεται με ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, αλλά- περίπου- το αντίθετο. Δηλαδή το ίδιο το Γαλλικό Ινστιτούτο παρέχει τις εγκαταστάσεις και σφραγίζει με το κύρος του τις σπουδές σε ένα επίσης εγνωσμένου κύρους κατά τους Γάλλους, αλλά και ιδιωτικών συμφερόντων γαλλικό ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Πρόθεση της γαλλικής πλευράς, που για το 1ο έτος θα περιορίσει τους Έλληνες φοιτητές σε περίπου 30 έως 40, είναι να επεκτείνει τη διείσδυση της γαλλικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ώστε να «χτυπήσει» τη σημερινή επικράτηση των βρετανικών πανεπιστημίων. Έτσι εκτιμάται ότι αν το ενδιαφέρον των υποψηφίων για την πρώτη αυτή κίνηση αποδειχθεί μεγάλο, τα επόμενα χρόνια θα δούμε στη χώρα μας την επίσημη λειτουργία και άλλων ξένων πανεπιστημιακών τμημάτων, πέρα από τις ήδη γνωστές δομές που λειτουργούν με εμπορικές συνεργασίες τύπου δικαιόχρησης.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ...ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ...

Ποιος θα αμφισβητησει το κυρως του Γαλλικου Ινστιτουτου και του Γαλλικου Πανεπιστημιου,οτι δηθεν παρεχουν χαμηλο μορφωτικο επιπεδο στους σπουδαστες τους;;;
Μαλλον κανεις.
Κατα ποσο αξιοκρατικο ειναι ομως,καποιος ο οποιος περναει στη Γαλλικη φιλολογια σε Δημοσιο Ελληνικο Πανεπιστημιο και κανει 4-5 χρονια για να αποφοιτησει,να εχει τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα και ευκαιριες με εναν που σπουδασε στο Γαλλικο Ινστιτουτο
και αποφοιτησε στα 3 χρονια;;;;


ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔEΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ
ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ...


ΠΡΕΖΑ TV
9-5-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε Πρέζα να έχουν σχέση τα επαγγελματικά δικαιώματα με το που και πόσα χρόνια σπούδασες; Και τι σημαίνει επαγγελματικά δικαιώματα; Το δημόσιο έχει το ΑΣΕΠ για να κρίνει ποιός είναι άξιος και ποιός όχι. Οι επιχειρηματίες έχουν τους διευθυντές προσωπικού (και πρόβλημα τους στο κάτω κάτω).