Σάββατο, Μαΐου 16, 2009

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ 7 ΜΕΡΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ...

...«Σαφώς και υπάρχει φωτογράφηση και επεξεργασία. Η Εθνική μάλιστα διατηρεί τις φωτογραφίες για επτά ημέρες. Μας το επιβεβαίωσαν οι ίδιοι όταν ζητήσαμε τις προδιαγραφές».

Σύμφωνα δε με τη νομική σύμβουλο κ. Χατζηλιάση, που έχει στα χέρια της τον φάκελο της υπόθεσης, η γνωστοποίηση της Εθνικής Τράπεζας προς την Αρχή ήταν εκπρόθεσμη. Δηλαδή πρώτα εγκατέστησαν τα συστήματα, μετά πήγε η Αρχή για να διενεργήσει ελέγχους και κατόπιν κατέθεσαν οι ιθύνοντες της Εθνικής τα απαραίτητα έγγραφα.

«Κάποιοι θεωρούν ότι γίνεται ιριδοσκόπηση (σ.σ. φωτογράφηση της ίριδας του ματιού) και ταυτοποίηση. Από τους ελέγχους που έχουμε κάνει δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Το σύστημα έχει αποθηκευμένες κάποιες "γεωμετρίες" προσώπων. Ετσι, απλά επιτρέπει την είσοδο μόνο σε όσους έχουν ακάλυπτο πρόσωπο».

Η υπόθεση του Face Control στην Εθνικη Τραπεζα συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αρχή, ο φάκελος συμπληρώθηκε και η απόφαση αναμένεται να βγει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο,πραγμα το οποιο θα καθορισει και τις επομενες κινησεις των τραπεζων στα μετρα ασφαλειας,οπου με το προσχημα των ληστειων...πλεον μας φακελωνουν κανονικα...χωρις να εχουμε περιθώρια επιλογης.

ΠΡΕΖΑ TV
16-5-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: