Παρασκευή, Μαΐου 15, 2009

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ,Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ...

Η Μονή Βατοπεδίου δεν διαθέτει -και ούτε μπορεί να τεκμηριώσει- δικαιώματα κυριότητας στην λίμνη Βιστωνίδα, παρά τις επιφυλάξεις που διατηρεί στο προωθούμενο συμβόλαιο ανάστροφης.
Σύμφωνα με κύκλους του Αρείου Πάγου, η Μονή, οφείλει να επιστρέψει τα ακίνητα του δημοσίου και να αποδεχθεί επιστροφή στο καθεστώς του 1930 και 1998, βάσει του οποίου έχει μόνον τη χρήση της λίμνης.

Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα που έχουν πουληθεί, οφείλει να επιστρέψει τα ακριβή ποσά που εισέπραξε, καθώς τα αναγραφόμενα στο συμβόλαιο, είναι κατά πολύ μικρότερα, απο τις αγοραίες τιμές.
Το ακριβές ποσόν της αγοραπωλησίας είναι εύκολο λένε, να εξακριβωθεί, σε συνεργασία με τους ιδιώτες αγοραστές, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και λοιπούς ελέγχους.
Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, η Μονή (επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της επί της κυριότητας στην λίμνη Βιστωνίδα και τις παρόχθιες εκτάσεις της) και η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, προωθούν συμβόλαιο αναστροφής των συμβάσεων ανταλλαγής τμήματος της Βιστωνίδας, με εκτάσεις του δημοσίου.
Το σχέδιο συμβολαίου κοινοποιήθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, για γνωμοδότηση.
Οι εισηγητές, όμως, απέφυγαν να αποφανθούν επί του θέματος και παρέπεμψαν την υπόθεση στην Ολομέλεια.

ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
15-5-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Einai kratos leme !!!!!!!!!!!!!!!!