Τετάρτη, Μαΐου 20, 2009

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΥ ΚΛΕΜΠΣΙΕΛΑ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...ΜΗΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ,ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;;;;

Αναστάτωση έχει προκαλέσει ο εντοπισμός του επικίνδυνου μικροβίου «κλεμπσιέλα» στο νοσοκομείο «Λαϊκό». Τουλάχιστον τρεις ασθενείς της μονάδας μεταμόσχευσης νεφρού έχουν μολυνθεί τις τελευταίες μέρες. Ενας 70χρονος έχασε τη ζωή του ύστερα από μεταμόσχευση και δύο ακόμη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με συμπτώματα από τη λοίμωξη.
Το μικρόβιο «κλεμπσιέλα» έχει εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, σημαίνοντας συναγερμό.

Προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις και πριν από τρία χρόνια είχε προκαλέσει τον θάνατο 500 ασθενών σε νοσοκομεία του Ισραήλ.

Τον περασμένο μήνα είχε υπάρξει πρόβλημα στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου διευθυντές κλινικών είχαν ζητήσει από τους γιατρούς να πάρουν αυξημένα μέτρα πρόληψης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.
Είχαν κάνει λόγο για νεκρούς, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου είχε δηλώσει ότι δεν είναι δυνατόν να διευκρινιστεί εάν η «κλεμπσιέλα» ήταν ο λόγος για τον οποίο οι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για «επιδημία» του μικροβίου σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με τις Αρχές του Ισραήλ και των ΗΠΑ, προκειμένου να διευκρινιστεί εάν πρόκειται για το ίδιο στέλεχος του μικροβίου. Η «κλεμπσιέλα» είναι ανθεκτικό μικρόβιο στα περισσότερα αντιβιοτικά, όπως πενικιλίνη και κεφαλοσπορίνη.

ΜΗΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ,ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΚΛΕΜΠΣΙΕΛΑ...ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ;;;;
ΜΗΤΣΑΚΟ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ,ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το συγκεκριμένο μεταδίδεται απο κατσαρίδες στα νοσοκομεία και είναι καθαρά θέμα τακτικής απολύμανσης.

http://www.cdc.gov/eid/content/15/3/pdfs/07-1484.pdf

NOSOCOMIAL INFECTIONS : COCKROACHES AS POSSIBLE VECTORS OF DRUG-RESISTANT KLEBSIELLA The Journal of hospital infection
1991, vol. 18, no2, pp. 155-159