Σάββατο, Μαΐου 23, 2009

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΑ ΓΚΡΟΥΠΟΣΚΟΥΛΑ...ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Πώς κρίνεις τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου;

Μ.Θ.: Το αν τα γεγονότα αυτά είχαν βάθος, πλάτος και δυναμική, φαίνεται από τον αντίκτυπό τους σε βάθος χρόνου, δηλαδή σήμερα. Ήταν μια μαζική εξέγερση της μαθητικής (κυρίως) και της φοιτητικής νεολαίας εξαιτίας των χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τη μονίμως ανάπηρη Παιδεία μας, που κορυφώθηκε με τον άδικο θάνατο του νεαρού μαθητή. Πίσω όμως από αυτόν τον ξεσηκωμό που ξεκίνησε με καταλήψεις σχολών και σχολείων υπήρξαν τα κόμματα της Αριστεράς (κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ) και πλήθος από αριστερίστικα γκρουπούσκουλα, των οποίων η ιδεολογικοπολιτική συμβολή δεν έφθανε σε βάθος, αρκούμενη σε μια ριζοσπαστική- αντιδεξιά συνθηματολογία.

Βεβαίως, την εξέγερση αυτή την εκμεταλλεύτηκαν ως συνήθως ποικίλες ομάδες αναρχικών, κουκουλοφόρων αναμεμειγμένων με ύποπτους τύπους που μεταβάλανε το κέντρο της Αθήνας σε μια βομβαρδισμένη πόλη, γεγονός που μας άφησε άφωνους, γιατί επρόκειτο για κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Άφωνους, προβληματισμένους και ανήσυχους, δεδομένου ότι από την άλλη πλευρά της κυβερνητικής εξουσίας διαπιστώσαμε μια απίστευτη παθητικότητα, που μας έπεισε ότι η χώρα μας πάσχει βαρύτατα. Γεγονός για το οποίο θεωρώ ότι φταίμε όλοι και όλες, μιας και αφήσαμε τη χώρα μας να γλιστρήσει σ΄ έναν κατήφορο στον οποίο δεσπόζει η αδιαφορία και η ανευθυνότητα, ασχολούμενοι με τα δευτερεύοντα και τα άσχετα και γυρίζοντας την πλάτη στα κύρια και τα σημαντικά.

Τι ορίζεις εσύ ως Αριστερά σήμερα; Γιατί αυτή η Αριστερά επικαλείται συνεχώς τον δικομματισμό.Μια ενωμένη Αριστερά δεν σημαίνει κατάργηση του δικομματισμού;

Το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες κυριαρχεί ο δικομματισμός οφείλεται κυρίως στην ίδια την ιστορική Αριστερά και βασικά στις κατά καιρούς ηγεσίες. Σήμερα χτυπούν τον
δικομματισμό, λες και είναι κάτι που μας επεβλήθη από κάποιες μυστηριώδεις δυνάμεις, ενώ οφείλεται, όπως είπα, αποκλειστικά και μόνο σ΄ εμάς τους ίδιους τους αριστερούς. Όσο για το τι θα μπορούσε να είναι σήμερα και τι θα ήταν ικανή να κάνει, το ερώτημα αυτό απαιτεί «θεϊκές» ιδιότητες για να απαντηθεί. Μιας και το χάσμα διαρκώς διευρύνεται μεταξύ των δύο κομμάτων και έτσι δεν βλέπω δυστυχώς δυνατότητα στο εγγύς μέλλον να μεγαλώνει ο ρόλος της Αριστεράς σε βαθμό που να μπορεί να επηρεάσει αποτελεσματικά τις πολιτικές μας εξελίξεις.

Πώς νομίζεις ότι υπερβαίνουμε
τη συνολική κρίση που μαστίζει σήμερα την Ελλάδα;


Δυστυχώς το κύριο μέλημα των κομμάτων που μας κυβέρνησαν έως σήμερα υπήρξε η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας. Έτσι το μεγαλύτερο και ζωτικότερο μέρος ηγεσιών και λαού καταναλώθηκε σ΄ έναν πυγμαχικό αγώνα που συνεχίζεται, με τα φώτα στραμμένα στο ρινγκ και με τα προβλήματα να χρονίζουν και να σαπίζουν.
Από την άλλη πλευρά τα πιο νευραλγικά κέντρα του εθνικού μας οργανισμού, συνδικάτα, σωματεία, ΔΕΚΟ, ΜΜΕ, κράτος κ.λπ., έχουν καταληφθεί από τους ημέτερους του ενός κυρίως εκ των δύο πυγμάχων, η κομματικοποίηση και η φανατικοποίηση των οποίων δεν τα εμποδίζει εντούτοις να θέτουν τα δικά τους συντεχνιακά συμφέροντα υπεράνω όλων, ακόμα και του κόμματος στο οποίο υποτίθεται ότι ανήκουν.

Το αποτέλεσμα είναι ότι δημιουργείται ένα σύστημα- καρκίνωμα από το οποίο εξαρτώνται κάθε είδους ζωτικές αποφάσεις. Επομένως, η συνολική κρίση που μαστίζει σήμερα την Ελλάδα, όπως λέτε, οφείλεται στην ύπαρξη και τον κυριαρχικό ρόλο και την παρουσία αυτού του συστήματος- καρκινώματος, που μπορεί σήμερα να αποτελεί τροχοπέδη για τη Ν.Δ. και που όμως είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα αντιδράσει ακόμα πιο άγρια στην περίπτωση που μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα θελήσει να θίξει τα συμφέροντά του. Με άλλα λόγια, η εξαντλητική προβολή του εθνικού ρινγκ και της δικομματικής πυγμαχίας από τα ΜΜΕ κυρίως αποχαύνωσε λαό και κυβερνήτες, σε βαθμό που αφήσαμε τον γάμο και μας... πνίξανε τα πουρνάρια.

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ...
ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ...


ΠΡΕΖΑ TV
23-5-2009


τα νεα

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΟΥΣΤ!ΜΙΛΑΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ...ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ....ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...

Ανώνυμος είπε...

επισης ''βγαλτε τους τις κουκουλες''
αντε γεια ρε miky

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ,ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ...ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΝΟΕΙΣ. ΒΑΛΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΥΦΛΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ..

Ανώνυμος είπε...

4:46, O καλοβολεμένος μικροαστούλης του καναπέ, που φηφίζει πότε ΝΔ και πότε ΠΑΣΟΚ , και όταν αγανακτεί ψηφίζει ΛΑΟΣ θα μας κάνει μάθημα !!
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να έχεις καλές προθέσεις , αλλά ο εγκέφαλόας σου απο την πολύ τηλεόραση , έχει κολήσει σαν τσίχλα.
Μήν ξεχάσεις αύριο Κυρικαή , έχει εκκλησία. Πάνε να προσευχηθείς στον καλό θεούλη μπάς και σώσεις το τομάρι σου, παρτάκια.
ΑΣΤΟΙ ΤΡΕΜΕΤΕ , Η ΚΡΙΣΗ ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ.
Κι άμα δεν την παλεύεις πολύ με τα ελληνικά (όλο στο Κεφαλαίο μας τα γράφεις), προσπάθησε στην νοηματική....

Ανώνυμος είπε...

4:59 Χανεις τον χρονο σου....καμμενο χαρτι ειναι απο το σχολειο......