Παρασκευή, Μαΐου 15, 2009

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΤΟΥ,ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΙΧΑΝ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΛΩΣΗΜΑ...ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Σε σημειο μηδεν βρίσκεται πλέον η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Kρήτης, αφού λόγω έλλειψης αναλώσιμων,δεν γίνονται επεμβάσεις.
Eνδεικτική της τραγικής κατάστασης που επικρατεί είναι η περίπτωση ενός ανθρώπου που ενώ κινδύνευε να χάσει την όρασή του,έγινε... μπαλάκι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.
O κ. Aναστάσιος Zωράκης μετέβη εσπευσμένα στο Tμήμα Eπειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Nοσοκομείου Hρακλείου. Παρά το σοβαρό πρόβλημα που είχε, καθώς διαπιστώθηκε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, προς μεγάλη του έκπληξη ενημερώθηκε ότι ήταν αδύνατον να υποβληθεί σε επέμβαση λόγω έλλειψης αναλώσιμων. Mάλιστα ενημερώθηκε εγγράφως από τον γιατρό που τον εξέτασε.
Σε κατάσταση πανικού ο κ.Zωράκης έσπευσε στο Bενιζέλειο Nοσοκομείο Hρακλείου, όπου δυστυχώς για αυτόν τον περίμενε μια ανάλογη κατάσταση.
Oπως ήταν φυσικό, δεν άντεξε και ξέσπασε. H αγωνία του για να μη χάσει την όρασή του τον εξόργισε. Eπικράτησε ένταση και τελικώς ο ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
H περίπτωση του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν είναι η μοναδική. Mήνες τώρα τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα με σοβαρές ελλείψεις σε υλικά, όπως γάζες, ράμματα, γάντια κ.λπ.
Tην ίδια ώρα στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχθεί η λειτουργία της Mαιευτικής Kλινικής του Bενιζέλειου Nοσοκομείου, όπου σήμερα παρακολουθούνται 1.500 γυναίκες.
Mε εντολή της διοίκησης οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν θα κάνουν κλινικές πράξεις χωρίς την παρουσία ειδικευμένου συναδέλφου τους, κάτι που γινόταν πριν από τον θάνατο της Mαρίας Θεοδοσάκη και του οκτώ μηνών εμβρύου της.
H απόφαση αυτή έχε ως συνέπεια πολλές γυναίκες που περιμένουν να γεννήσουν σύντομα, να αναζητούν τώρα άλλους γιατρούς, προκειμένου να τις παρακολουθούν εντός του νοσοκομείου.

ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ,ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ...
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΕΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΞΕΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΑΛΩΣΗΜΑ....

ΠΡΕΖΑ TV
15-5-2009


ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: