Κυριακή, Μαΐου 03, 2009

Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ,ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Τον Οκτώβρη του 2004 το πρακτορείο «Reuters» μεταδίδει την έκθεση ειδικών της Βρετανικής Ιατρικής Ενωσης, σύμφωνα με την οποία, ο κόσμος ίσως να βρίσκεται ελάχιστα χρόνια μακριά απ' την ύπαρξη «τρομερών βιολογικών όπλων ικανών να σκοτώνουν μόνον ανθρώπους μιας συγκεκριμένης εθνικής ομάδας» εξαιτίας των επιτευγμάτων στην τεχνολογία των γενετικών όπλων.

Μπορεί σήμερα, πέντε χρόνια μετά τις παραπάνω προειδοποιήσεις, να έχουμε στο Μεξικό την ηθελημένη ή κατά λάθος χρήση βιολογικών όπλων; Οσο αποτρόπαιο και εάν ακούγεται κάτι τέτοιο, στις μερες μας,δε θα πρέπει να αποκλείεται. Αλλωστε, ούτως ή άλλως, ιδιαίτερα παθογόνοι ιοί γρίπης έχουν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ερευνηθεί και μεταλλαχθεί στα βιολογικά εργαστήρια του ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (μεταξύ άλλων...) προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σαν όπλα.

Το Μάρτη του 1997 είχε προκαλέσει διεθνώς αίσθηση η αποκάλυψη των σχεδίων του Αμερικανού παθολόγου Δρ. Τζέφρι Ταουνμπέργκερ για την ανασύσταση του ιού της λεγόμενης «ισπανικής γρίπης» στην επιθεώρηση «Science». Ο Δρ. Ταουνμπέργκερ σκόπευε (όπως και κατάφερε λίγα χρόνια μετά) να αναδημιουργήσει τμήματα απ' το γενετικό υλικό ενός ιού της λεγόμενης ισπανικής γρίπης, που ξεκίνησε από τον εμβολιασμό στρατιωτών σε στρατόπεδο του αμερικανικού στρατού στο Κάνσας το 1918 και προκάλεσε ως το 1919 το θάνατο έως 40.000.000 ανθρώπων διεθνώς.

Στις αρχές του 2001 (δηλαδή μήνες πριν τις επιθέσεις, του φθινοπώρου εκείνης της χρονιάς, με άνθρακα στις ΗΠΑ), οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» δημοσιεύουν εκτενές άρθρο για πειράματα του αμερικανικού στρατού γύρω από νέα βιολογικά όπλα που «πιθανώς» να παραβιάζουν τη διεθνή συνθήκη βιοχημικών όπλων του 1974, αλλά και την ανεξήγητη (τότε) απόφαση της νέας κυβέρνησης Τζ. Ου. Μπους να αποχωρήσει απ' τη συγκεκριμένη διεθνή συνθήκη...

Το ίδρυμα Παθολογίας του Αμερικανικού Στρατού σε συνεργασία με την ιατρική σχολή του «Ορους Σινά» της Ν. Υόρκης ξεκινά αργότερα πειράματα για ανασύσταση του ιού της ισπανικής γρίπης.

Τον Οκτώβρη του 2002, δημοσιεύονται πληροφορίες για νέο πείραμα σε εργαστήρια του ομοσπονδιακού υπουργείου Γεωργίας στην Αθήνα της Τζώρτζια, όπου ανασυντίθενται δύο γονίδια της ισπανικής γρίπης. Επιστήμονες δηλώνουν σε εφημερίδες της εποχής πως οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για την ανασύσταση του ιού της ισπανικής γρίπης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για βιοτρομοκρατία.

Το ίδιο διάστημα η βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναφέρει ότι Αμερικανοί ερευνητές αναπτύσσουν νέα γενιά βιολογικών όπλων πιθανώς παραβιάζοντας διεθνείς συνθήκες
για τα βιολογικά και χημικά όπλα του 1974.


Τον Οκτώβρη του 2003, το ερευνητικό μη κυβερνητικό ίδρυμα «Sunshine Project» επισημαίνει σε έκθεσή του ότι Αμερικανοί γενετιστές με επικεφαλής τον Δρ. Ταουνμπέργκερ προχώρησαν στη γενετική ανασύσταση του ιού της ισπανικής γρίπης.

Το «CIDRAP News» του ερευνητικού κέντρου λοιμωδών του πανεπιστημίου της Μινεσότα το Γενάρη του 2004 αναφέρει πως το Κέντρο Ελέγχου και Αποτροπής Λοιμωδών (CDC) στην Ατλάντα ξεκίνησε ερευνητικά πειράματα συνδυάζοντας το γενετικό υλικό του ιού Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών που κυκλοφορούσε στην Ανατολική Ασία με κοινούς ιούς της ανθρώπινης γρίπης. Σκοπός αυτής της έρευνας; Να εξακριβωθεί εάν κάποιος που είχε ήδη μολυνθεί με ιούς της κοινής γρίπης μπορούσε επιπροσθέτως να προσβληθεί και από εκείνους της γρίπης των πτηνών. Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό ότι αυτό το ενδιαφέρον πείραμα θα μπορούσε να αποβεί και επικίνδυνο, αφού η «συγχώνευση» τέτοιων ιών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μετάλλαξη των ιών της γρίπης των πτηνών ώστε να μεταδίδεται και από άνθρωπο σε άνθρωπο και όχι μόνον από τα πτηνά στον άνθρωπο όπως έχουμε παρατηρήσει να συμβαίνει έως τώρα...

Ο Δρ. Ρόμπερτ Ουέμπστερ, επιφανής ιολόγος στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Σεντ Τζουντ στο Μέμφις, μιλώντας στον καναδικό τηλεοπτικό σταθμό CTV, στις 28/12/2004 χαρακτήριζε το παραπάνω πείραμα «επικίνδυνο αλλά απαραίτητο», αφού κατά τη γνώμη του η επιστημονική κοινότητα πρέπει να μελετήσει καλύτερα τη συμπεριφορά ιδιαίτερα παθογόνων ιών...

Στις 22/1/09 κατατέθηκε στο κογκρέσο νομοσχέδιο για τη δημιουργία τουλάχιστον έξι «Κέντρων Εθνικών Εκτάκτων Καταστάσεων» σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις με βάση την υπ' αριθμόν HSPD-21 εντολή του προέδρου Μπους (18/12/07) περί «Εθνικής Στρατηγικής Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής Ετοιμότητας για την αντιμετώπιση βιοτρομοκρατικών απειλών τον 21ο αιώνα». Σ' αυτή την οδηγία μεταξύ άλλων αναφερόταν: «Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη, ο τυφώνας "Κατρίνα" ήταν οι πιο σημαντικές πρόσφατες καταστροφές που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ. Ομως τα θύματα που προκάλεσαν ήταν λίγα σε σχέση με το σεισμό του 1995 στο Κόμπε της Ιαπωνίας, το σεισμό του 2003 στο Μπαμ του Ιράν, το τσουνάμι του 2004 στην Ινδονησία απ' ό,τι θα μπορούσαμε και να περιμένουμε στις ΗΠΑ από μία πανδημία γρίπης τύπου 1918 ή μία μεγάλη επίθεση με όπλα μαζικής καταστροφής».

Στις 28 Γενάρη 2009, ο διοικητής του αμερικάνικου στόλου στον Ειρηνικό, ναύαρχος Ρόμπερτ Γουίλαρντ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα διορατικός. Δήλωσε τότε (σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα στον κόμβο του αμερικανικού ναυτικού www.cpf.navy.mil/ratpac/archive/RAT-PAC REPORT-090128.mp3) ότι ο στόλος του Ειρηνικού «είναι έτοιμος και επαγρυπνά για μια πανδημία γρίπης... εξετάζοντας διάφορες στρατηγικές αντιμετώπισης ...όποτε συμβεί». Στην ίδια ομιλία ο Γουίλαρντ δεν ξέχασε τη γρίπη του 1918, λέγοντας με νόημα πως «ξεκίνησε από στρατόπεδο στο Κάνσας προκαλώντας παγκόσμια πανδημία αφού προηγουμένως πέθαναν χιλιάδες ναύτες σε Φιλαδέλφεια και Βοστώνη...».

Βέβαια, το Πεντάγωνο και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ προετοιμάζονται (άραγε και προετοιμάζουν;) για μία τέτοια περίπτωση, έχοντας έτοιμες διάφορες στρατηγικές για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας.


Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι του πρώην προέδρου προετοιμάζονταν χρόνια τώρα για μελλοντικά εφιαλτικά σενάρια. Αλλωστε στην προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχαμε καθόλου τυχαίους ανθρώπους.
Ο πρώην υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ (20/1/2001 έως 18/12/2006) διετέλεσε κατά τη διάρκεια 1988-2001 στο ΔΣ της βιοτεχνολογικής εταιρείας «Gilead» με έδρα στην Καλιφόρνια, που έχει ως σήμερα δικαιώματα πατέντας για τα αντιγριπικά χάπια «Tamiflu» της «Roche». Ο Ράμσφελντ υπολογίζεται πως έβγαλε το 2004-2005 μέχρι 25.000.000 δολάρια κέρδη απ' την άνοδο των μετοχών της «Gilead», τις οποίες διατήρησε στην κατοχή του παρότι υπουργός Αμυνας. Είναι ενδεικτικό ότι τα αποθεματικά της «Gilead» υπολογίζονταν το 2004 σε 258 εκατ. δολάρια, ενώ τώρα ξεπερνούν τα 1,53 δισ. δολάρια.


ερευνα:Δεσποινα Ορφανακη,
πηγες:www.cidrap.umn.edu, ιστοσελίδες «Ρόιτερ», «Τορόντο Σαν», «Γκάρντιαν», «Ιντεπέντεν», «Νιου Γιορκ Τάιμς», «Σπίγκελ», CNN, «La Jornada». Ιστοσελίδες Αμερικανικού Ναυτικού και Πενταγώνου, Citizens for legitimate government (www.legitgov.org). Center for Global Research on Globalization (wwww.globalresearch.ca/)


ΠΡΕΖΑ TV
3-5-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: