Σάββατο, Μαΐου 23, 2009

ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΕΔΡΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ..

Προοπτικές απασχόλησης «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης δημιουργεί η κοινοτική Οδηγία 2008/104ΕΚ, την οποία τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης καλούνται να ενσωματώσουν στο εθνικό τους δίκαιο έως την 5η Δεκεμβρίου του 2011. Εάν έως σήμερα, το Δημόσιο αναζητούσε υπηρεσίες και ανέθετε σε εταιρείες την κάλυψη των αναγκών του, στο μέλλον δεν αποκλείεται να αναζητά εργαζομένους, απευθυνόμενο σε εταιρείες τοποθέτησης προσωπικού, αποτελώντας έτσι για αυτούς, έμμεσο κι όχι άμεσο εργοδότη. Η σχετική Οδηγία, αφενός διευρύνει το πεδίο δραστηριοποίησης για τις εταιρείες τοποθέτησης προσωπικού, αφετέρου βασίζεται στην αρχή της ίσης μεταχείρισης προσωρινών -«ενοικιαζόμενων»- και μόνιμων υπαλλήλων. Στο πλαίσιο αυτό, τα κράτη-μέλη καλούνται να αιτιολογήσουν τους όποιους περιορισμούς εφαρμόζουν στη δραστηριότητα των εταιρειών «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων, καλώντας τα να επιχειρηματολογήσουν πειστικά για την αναγκαιότητά τους.

Τι σημαινουν ολα τα αραπανω,που η Καθημερινη
τα παρουσιαζει ως θετικα βηματα στο χωρο της εργασιας;;;

Οτι θα πηγαινουμε σε γραφεια-εταιρειες ενοικιασης εργαζομενων,θα μας βρισκουν δουλεια στο δημοσιο...για οσο καιρο το δημοσιο μας θελει,αλλα θα πληρωνομαστε απο τα γραφεια και οχι απο το δημοσιο,ωστε να μην εχουμε μετα την απαιτηση της μονιμοποιησης,της ανανεωσης συμβασης,των αποδοχων,της ασφαλισης κτλ...

ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ...
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΑΘΕΙΣ...


ΠΡΕΖΑ TV
23-5-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: