Παρασκευή, Μαΐου 15, 2009

ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ...ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ....

Τους πραγματικούς ιδιοκτήτες πίσω από πακέτα μετοχών της εταιρείας «Γερμανός» ΑΒΕΕ αλλά και κάποιες υπεράκτιες συναλλαγές της διερευνά ο 20ός τακτικός ανακριτής Απ. Ζαβιτσάνος, ο οποίος ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων για την πολύκροτη υπόθεση εξαγοράς της εταιρείας από την Cosmote αντί τιμήματος 1,3 δισ. ευρώ τον Μάιο του 2006.

Εκτιμάται ότι πέραν των απαντήσεων που ο ανακριτής αναμένει από το εξωτερικό, κρίσιμη θεωρείται και η στάση που θα κρατήσει δικηγόρος ο οποίος εμφανίζεται ως διαχειριστής, συνάμα και θεματοφύλακας, μετοχών της «Γερμανός» και συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών στην Κύπρο. Ο ανακριτής με επιμονή διερευνά την πιθανότητα να έχει παραχθεί μέσω της πώλησης της «Γερμανός» αδήλωτο πολιτικό χρήμα και να έχει «ξεπλυθεί» μέσω διαδρομών από φορολογικούς παραδείσους.

Αλλωστε σαφέστατη είναι η πορισματική αναφορά της αντεισαγγελέως εφετών, Ευσταθίας Σπυροπούλου, που είχε παραγγείλει την άσκηση της ποινικής δίωξης για κακουργήματα κατά συγκεκριμένων προσώπων (απιστία, χειραγώγηση μετόχων, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), ότι «η διοίκηση της Cosmote ενήργησε δολίως και με σκοπιμότητα προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων».

ΠΡΕΖΑ TV
15-5-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: