Πέμπτη, Μαΐου 21, 2009

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...

Σε σταδιακό μαρασμό και κλείσιμο οδηγεί το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) η πολιτική της κυβέρνησης κατήγγειλε ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στο Ινστιτούτο Βαγγέλης Αραπογιάννης, σε συνέντευξη Τύπου που έωσε μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚΘ Νίκο Γιαννόπουλο και την αναπληρώτρια γ.γ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Από την 1η Ιουνίου δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ στα Ταμεία του ΙΓΜΕ, ούτε για την πληρωμή των μισθών και η πληρωμή του εφάπαξ σταμάτησε από τον Φεβρουάριο. Από 1.187 που ήταν οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ το 1999 σήμερα έμειναν 550 και 25 προσλήψεις του 2006 εκκρεμούν στο ΑΣΕΠ από τον Σεπτέμβριο του 2008.
Στην Κεντρική Μακεδονία δεν έγινε καμιά πρόσληψη εδώ και είκοσι χρόνια και το προσωπικό από 106 το 1997 σήμερα μειώθηκε σε 54 άτομα, τόνισε η πρόεδρος του τοπικού συνδικάτου Ευαγγελία Καλούση.
Στόχος ης κυβέρνησης είναι η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο ΙΓΜΕ και η ανάθεση σε εργολάβους και ιδιωτικά γραφεία του έργου που εκτελούσε το Ινστιτούτο, κατήγγειλε ο γ.γ. του συνδικάτου Χάρης Σμυρνιώτης.
Τη Δευτέρα (25/5) οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ κατεβαίνουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και στις 11 το πρωί θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, με αίτημα να σταματήσουν ο εμπαιγμός από την πλευρά της κυβέρνησης, η απαξίωση του Ινστιτούτου και η μεθοδευμένη απραξία του προσωπικού του, όπως και η απορύθμιση των εργασιακών σχέσων και η μεταροπή του σε "τροχονόμο" διακίνησης κονδυλίων προς την αγορά.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΙΝΣΙΤΟΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ....,ΕΤΡΕΦΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
21-5-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: