Δευτέρα, Μαΐου 25, 2009

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΡΟΛΟ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ...ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ...

Η νέα αμερικανική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για τη διαμόρφωση μιας νέας ατζέντας στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, μιλώντας σε συνέδριο του Economist, στην Αθήνα. «Μεγάλες προκλήσεις που σχετίζονται με περιφερειακά θέματα που εμφάνιζαν στασιμότητα τώρα έχουν αναθερμανθεί», πρόσθεσε ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης χαρακτήρισε "στρατηγική" τη θέση της Ελλάδας και εκτίμησε ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση περιφερειακών προκλήσεων. Ανάμεσα στις προκλήσεις που ανέφερε, συμπεριλαβάνονται η παράνομη μετανάστευση, αλλά και τα "ανοίγματα" της Δύσης προς το Ισλάμ, η μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, αλλά και η πειρατεία. Όσον αφορά στην τελευταία, εκτίμησε ότι η Ελλάδα αποτελεί πολύ σημαντικό εταίρο, καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο.

Όσον αφορά στο ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ο Ντ. Σπέκχαρντ είπε ότι έχει μεγάλο ρόλο να διαδραματίσει, καθώς είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην περιοχή.

Κάνοντας αναφορά στα εθνικά θέματα, ανέφερε μεν ότι υπάρχει περιθώριο συνεργασίας για το Αιγαίο, το Κυπριακό και την ονομασία της ΠΓΔΜ αλλά σημείωσε όπτι θα πρέπει να είμαστε "πραγματιστές".

ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ:

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ;;;
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΣΤΑ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ,ΒΟΗΘΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΜΑΧΩΝ;;;
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ,ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ,ΠΑΡΑΧΩΡΏΝΤΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
25-5-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: