Τρίτη, Μαΐου 12, 2009

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΙΣΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ EUROBANK ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΠΟΛΗ;;;

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η περιοχή γύρω από την τράπεζα, στην Αργυρούπολη, όπου τη νύχτα σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη βόμβας. Εντύπωση προκαλεί περιστατικό που αποκαλύπτει πιθανή συνάντηση αστυνομικών με τους τρομοκράτες.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον προθάλαμο του υποκαταστήματος της Eurobank, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Γερουλάνου.

Η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση και πανικόβαλε τους περιοίκους. Πολλοί πετάχτηκαν από τα σπίτια τους για να δούν τι είχε συμβεί. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αφού προηγήθηκε τηλεφώνημα και η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή.
Ο ωρολογιακός μηχανισμός εξερράγη στις 04.07 και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο υποκατάστημα, στα γύρω κτίρια αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στις 03.35 άγνωστος τηλεφώνησε στην «Ελευθεροτυπία» και ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο σημείο έχει τοποθετηθεί βόμβα η οποία θα εκραγεί σε μισή ώρα.
Η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πιθανόν να ξεπερνάει τα 20 κιλά και αυτός είναι ο λόγος που προκλήθηκαν τόσο μεγάλες ζημιές.

Η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης αλλά και γενικότερα ο τρόπος δράσης στο χτύπημα της Αργυρούπολης φωτογραφίζουν τον «Επαναστατικό Αγώνα».
Η οργάνωση είχε πραγματοποιήσει και στο πρόσφατο παρελθόν επιθέσεις με βόμβες μεγάλης ισχύος. Μάλιστα, είχε αναλάβει την ευθύνη για την αποτυχημένη ενέργεια στις κεντρικές εγκαταστάσεις
της Citibank, στην Κηφισιά.

Σ’ εκείνη την περίπτωση η βόμβα περιείχε εκρηκτική ύλη βάρους 125 κιλών. Επίσης, με την τελευταία προκήρυξή του, πριν από λίγους μήνες, ο «Επαναστατικός Αγώνας» απειλούσε
ότι θα συνεχίσει τις βομβιστικές επιθέσεις.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης
για το νυχτερινό τρομοκρατικό χτύπημα.


ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΜΑΘΑΤΕ ΟΤΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ 1200 ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑTΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
12-5-2009

1 σχόλιο:

Γιώργης Χολιαστός είπε...

Υπάρχουν κάποιοι, που όταν κάποιος άλλος τους καταστρέψει τη ζωή με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, εκείνοι περιορίζονται να του γρατζουνίσουν το αυτοκίνητο ή να του γράψουν κάποια λέξη στον τοίχο του σπιτιού του.
Και ο επαναστατικός αγώνας έτσι. Αντί να διαλύσει το κράτος, ρίχνει ένα κτίριο.
Καλά που δε λέγεται και Λαϊκός Ε. Α.-θα ντρόπιαζε το Λαό.

Γιώργης Χολιαστός