Παρασκευή, Μαΐου 15, 2009

ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS...

Στην... περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που είχε δημιουργηθεί από δημοσιεύματα των ΜΜΕ και όχι σε γνώση της δικογραφίας, αποδίδει τώρα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το περιεχόμενα της δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής του Δημοσίου στην υπόθεση Siemens. Η δημοσιοποίηση του εγγράφου προκάλεσε πολιτική θύελλα, καθώς σε αυτό γινόταν ευθεία αναφορά σε χρηματισμό αξιωματούχων υπουργείων, καθώς και πολιτικών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

"Οι δηλώσεις αυτές [σ.σ. παραστάσεως πολιτικής αγωγής] έγιναν βάσει των αναφερομένων στην εισήγηση δημοσιευμάτων του τύπου, χωρίς γνώση της ποινικής δικογραφίας, στην οποία η πρόσβαση ήτο αδύνατος για δικονομικούς λόγους", αναφέρεται στην παρ. 3 της ανακοίνωσης.

"Για την κάλυψη της δικονομικής αυτής ανάγκης διαμορφώθηκε το περιεχόμενο των δηλώσεων χωρίς πρόθεση οποιασδήποτε ομολογίας ή αναγνωρίσεως χρηματισμού πολιτικών προσώπων", σημειώνεται. Το ΝΣΚ υποστηρίζει ότι ο "θόρυβος" που δημιουργήθηκε είναι "νομικώς αβάσιμος και από πλευρά ουσίας παντελώς αυθαίρετος, οφειλόμενος σε παρερμηνεία και άρα σε παρεξήγηση της δηλώσεως αυτής".

Όσον αφορά στη διεκδίκηση αποζημιώσεων, το ΝΣΚ αναφέρει ότι "η τελική θέση του ελληνικού δημοσίου, ήτοι κατά ποίων θα στραφεί και ποιο το είδος και το ύψος των αξιώσεων και ιδίως ως προς την ακριβή ιστορική βάση των αξιώσεων αυτών, θα διαμορφωθεί μετά τη συγκέντρωση και αξιολόγηση των στοιχείων".

ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ;;;;ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑ

ΠΡΕΖΑ TV
15-5-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: