Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2009

ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 2010!!!ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...

Ανοιχτό άφησε χθες ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), κ. Σπ. Παπανικολάου, το ενδεχόμενο η Ελλάδα να δανειστεί εκ νέου φέτος, με τη δικαιολογία ότι θα αντλήσει ποσά από το δανειακό πρόγραμμα του 2010 (pre-funding). Αν τελικά προχωρήσει το σχέδιο αυτό, τότε θα είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα δανείζεται εκ των προτέρων και μάλιστα σε μια χρονιά που η διαφορά απόδοσης (spread) των ελληνικών ομολόγων με τα αντίστοιχα γερμανικά, βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και μετά.

Παράλληλα, ο ίδιος δεν απέκλεισε την πιθανότητα το Δημόσιο να εκδώσει ομόλογα σε δολάριο ή γιεν το 2009, ενώ υποστήριξε πως αναμένει να αναβαθμιστεί και η πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας στο μέλλον και όχι απαραίτητα φέτος, εφόσον «η κυβέρνηση καταφέρει να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά προβλήματα».
Αν και το πρόγραμμα δανεισμού του 2009 έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, «αν εμφανιστεί η ευκαιρία και έχουμε αποφασίσει να κάνουμε pre-funding, θα το κάνουμε» όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Reuters, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα την ισχυρή ζήτηση που υπάρχει για τους τίτλους της.

Μέχρι τώρα, το Δημόσιο έχει δανειστεί το 2009 50,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένων των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει αντλήσει φέτος μέσω εντόκων γραμματίων 3 και 6 μηνών (τα οποία βέβαια θα κληθεί να τα αναχρηματοδοτήσει εντός του έτους), το συνολικό δανεισθέν ποσό ανέρχεται στα 54,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...
ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ...ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!
ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ,ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ,ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ...

ΦΥΣΙΚΑ,ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
24-6-2009

kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: