Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ:ΕΠΙΠΛΕΟΝ 5% ΤΟΥ ΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΤΗ DEUTSCHE TELEKOM...ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ...---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---

Η κυβέρνηση προτίθεται να ενεργοποιήσει τη διάταξη της σύμβασης στρατηγικής σημασίας του ΟΤΕ με την Deutsche Telekom, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα του ελληνικού δημοσίου να πωλήσει ποσοστό 5% των μετοχών του ΟΤΕ στην DT, στην προκαθορισμένη τιμή των 27,5 ευρώ ανά μετοχή.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου στο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας DΤ κ. Ρενέ Όμπερμαν, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο υπουργείο Οικονομίας.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός, η συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας του ΟΤΕ με την DT που υπογράφηκε πέρυσι και κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή, προβλέπει ότι η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών είναι υποχρεωμένη να αγοράσει ποσοστό 5% των μετοχών του ΟΤΕ, στην τιμή των 27,5 ευρώ, εφόσον της το ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς αυτό να επηρεάζει σε τίποτα τα δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου, στον έλεγχο του Οργανισμού.

Από την πώληση του 5% του ΟΤΕ, το ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει το ποσό των 674 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 288,5 εκατ. ευρώ που θα εισέπραττε με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών (11,7 ευρώ ανά μετοχή).
Έτσι, το ελληνικό δημόσιο, με βάση τη σύμβαση,
θα έχει επιπλέον όφελος 388,5 εκατ. ευρώ.


Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ
ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ...

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
18-6-2009

3 σχόλια:

Antinemecis είπε...

Μα ο σκοπός της κυβέρνησης αυτός είναι και για αυτό τα αφεντικά της την κρατάνε με νύχια και με δόντια στην εξουσία. Βλέπεις όμως και κανένα λαό να κόπτεται για το ξεπούλημα της περιουσίας του (τι άλλο είναι η δημόσια περιουσία) και τη διάλυση των υποδομών;
To ξεπούλημα όμως του ΟΤΕ έχει πολύ βαθύτερα αίτια και δεν είναι για τα χρήματα που είναι μηδαμινά μπρος στην αξία του (που άλλωστε δεν αποτιμήθηκε) Έχει να κάνει με το δίκτυο παρακολουθήσεων στην ΕΕ που η DT θα παίξει σημαντικό ρόλο αν όχι πρωταρχικό. Παραχωρόντας τις επικοινωνίες της χώρας, παραχωρείται η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και των επισκεπτών της. Βάλε και την εξάπλωση του ΟΤΕ στα Βαλκάνια... καταλαβαίνεις νομίζω τι παίζεται πραγματικά!
Μη βιαστείς να πεις ότι υπάρχουν και τα ιδιωτικά δίκτυα γιατί εκτός του ότι θα παίξουν τον ίδιο ρόλο (ήδη δεν υπάρχει καμία διασφάληση ότι δε συμβαίνει) όλες οι υπηρεσίες internet από και προς το εξωτερικό περνάνε πάντα από τον ΟΤΕ...
Είδες καμία σθεναρή αντίσταση ουσίας από την αντιπολίτευση;Δε μιλάω για μπούρδες για λαϊκή κατανάλωση...μιλάω για κινήσεις ουσίας! Είδες καμία προσπάθεια να μπλοκαριστούν αυτά τα σχέδια...; Το κόλπο είναι στημένο και προμελετημένο, αλλά δυστυχώς με κοιμισμένους ανεγκέφαλους ό,τι γουστάρεις κάνεις...

Ανώνυμος είπε...

Να τον πουλήσει όλον μπας και γλυτώσουμε από τα λαμόγια του ΟΤΕ που έκαναν εκατομμύρια ευρώ.
Το ίδιο πρέπει να κάνει και με τον ΟΣΕ και ότι άλλο είναι άνδρο διαφθοράς. Το Ελληνικό δημόσιο ούτε διόδια στις εθνικές δεν ήταν ικανό να εισπράξει (τα 3/4 μπαίναν στις τσέπες των υπαλλήλων , ερχόταν η σειρά τους να αλλάξουν βάρδυα και οι επόμενοι τρομάζαν να τους σηκώσουν).

Ανώνυμος είπε...

To idio prepei na kanei kai me th siemens pou ladwne politikous. oi politikoi ta ependuane se diafhmhseis kai mas epivalan th xounta sthn opoia zoume.