Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2009

ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΡΑΒΟΥΣ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΝ...

Θύματα του εργοδότη τους έπεσαν την Κυριακή δύο Πακιστανοί οικοδόμοι στη Νίκαια. Όταν πήγαν να πάρουν τα μεροκάματα που τους χρωστούσε ένας ιδιοκτήτης καφετέριας, ήρθαν αντιμέτωποι με... πυροβολισμούς και άγριο ξυλοκόπημα! Ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, και ο Π. Κωνσταντίνου από την Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, σχολιάζουν το περιστατικό.

Πρόκειται για τους Waseem Akram και Imran Qaser, οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό διεκδικούσαν τα μεροκάματα που τους χρωστούσε ιδιοκτήτης καφετέριας. Την Κυριακή, στις 3.30 μ.μ., βρέθηκαν στην Πλατεία Σπάθα, μετά από ραντεβού που τους έκλεισε ο ίδιος, προκειμένου να πάρουν τα χρήματα που τους χρωστούσε.

Αντί ωστόσο για τα χρήματα, αντιμετώπισαν πυροβολισμούς στον αέρα από μπράβους και άγριο ξυλοφόρτωμα. Μάλιστα φώναζαν «Βρωμοπακιστανοί, να φύγετε και να πάτε πίσω στη χώρα σας». Απείλησαν μάλιστα ότι θα δώσουν στην Αστυνομία τον Ουασίμ Ακράμ γιατί δεν είχε χαρτιά ώστε να απελαθεί.

Όπως επισημαίνει η Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε., το περιστατικό έρχεται σε περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση στους μετανάστες με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα, τις απελάσεις Πακιστανών, την εξαγγελία ανοίγματος στρατοπέδων συγκέντρωσης, ανοίγοντας τον δρόμο στις ρατσιστικές επιθέσεις.

Παράλληλα, τονίζει ότι αυτές οι επιλογές ενθαρρύνουν την εργοδοσία να αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους αλλά και να χρησιμοποιεί μεθόδους τρομοκρατίας, όπως συνέβη και με την περίπτωση της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Η Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε. απευθύνει κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιούλη στην Ομόνοια, στις 7μ.μ.

TVXS.GR

ΠΡΕΖΑ TV
24-6-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: