Τρίτη, Ιουνίου 30, 2009

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ,ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ...

Την ίδια ώρα που το διαβόητο σε όλη την Ευρώπη Κέντρο Υποδοχής και προσωρινής διαμονής παράνομων μεταναστών στην Παγανή της Μυτιλήνης «χτυπάει» κόκκινο, με τους κρατούμενους σε αυτό να φτάνουν τα 500 άτομα, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος επέλεξε να «ξεναγήσει» τον αρμόδιο επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ζακ Μπαρό στα νεόκτιστα Κέντρα Υποδοχής της Σάμου και του Εβρου.

Προφανής στόχος να παρουσιάσει μια πιο «εξωραϊσμένη» εικόνα των συνθηκών υποδοχής των παράνομων μεταναστών «αποφεύγοντας» τη Μυτιλήνη, που πέρυσι άγγιξε το ρεκόρ παράνομων αφίξεων στο Αιγαίο και το Κέντρο της Παγανής, όπου οι συνθήκες διαβίωσης σε ένα κτήριο παλιών αποθηκών είναι ασφυκτικές!

Ενώ όμως ο Ζακ Μπαρό επισκέπτεται τη Σάμο, γυναίκες με νεογέννητα παιδιά στην αγκαλιά τους αλλά και ολόκληρες οικογένειες στοιβαγμένες μέσα σε βάρκες καταφθάνουν αυτές τις ημέρες σε κάθε σημείο του Νομού Λέσβου, ακόμα και στον Αϊ-Στράτη. Συνολικά από το Σαββάτο το πρωί μέχρι και χθες το μεσημέρι 158 παράνομοι μετανάστες βγήκαν σε ακτές της Λέσβου.

Ας σημειωθεί ότι όλοι περίμεναν πως η Λέσβος θα ήταν ο πρώτος σταθμός του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιου για θέματα μετανάστευσης, Ζακ Μπαρό. Οπως όμως φάνηκε, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ήταν να δείξει μια «άλλη» εικόνα όσον αφορά την υποδοχή των παράνομων μεταναστών και όχι το πρόβλημα στις πραγματικές διαστάσεις του. Αυτό ιδιαίτερα φάνηκε από την αιφνιδιαστική μεταφορά πριν από λίγες μέρες περίπου 60 παράνομων μεταναστών αραβικής καταγωγής, από το Κέντρο της Σάμου, στη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αραβες αυτοί που δήλωσαν Παλαιστίνιοι βρίσκονταν σε ένταση τις τελευταίες ημέρες στη Σάμο και οι αρχές προτίμησαν να τους απομακρύνουν για λίγες ημέρες, προκειμένου να μη δημιουργήσουν προβλήματα κατά την επίσκεψη του Μπαρό!

Το περιστατικό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών της Αστυνομίας στη Λέσβο, οι οποίοι τονίζουν ότι κάτι τέτοιο ήταν παράνομο και στην περίπτωση που επαναληφθεί θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις. «Ηταν παράνομη αυτή η μεταφορά και γι' αυτό εμείς είπαμε από την αρχή ότι την επόμενη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο θα υπάρξει ζήτημα», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Στρατής Δαγκλής. Ο ίδιος τόνισε ότι οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι ν' αντιδράσουν και στην περίπτωση που υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για εξάμηνη παραμονή των αλλοδαπών στα Κέντρα Υποδοχής.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
30-6-2009


enet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απαραδεκτο,τι τραβανε κι αυτοι οι ανθρωποι για να ρθουνε στην Ελλαδα,για διασχιστε το Αιγαιο αυτη την εποχη που ειναι ολο μποφορ και θα καταλαβετε.Εγω προτεινω να συστησουμε μια Μ.Κ.Ο. και να ναυλωνουμε κρουαζιεροπλοια και να τα στελνουμε στην Τουρκια κ να τους κανουμε και μια μινη περιηγηση στα νησια μας πριν πανε οπου θελουν.
Οσοι συμφωνειτε δηλωστε σημετοχη στον γενικο γραμματεα κ.Πρεζα.