Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2009

ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ...ΚΑΙ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Εφιαλτικό είναι το τοπίο που διαμορφώνεται στην ελληνική αγορά εργασίας, καθώς η οικονομική κρίση «φέρνει» απολύσεις αλλά και έξαρση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που συλλέγει το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με τα οποία μέσα σε επτά μήνες (από τον Νοέμβριο μέχρι τα τέλη Μαϊου) έγιναν 20.000 απολύσεις με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι εργοδότες που πιέζουν τους εργαζόμενους να δεχτούν περικοπή των δικαιωμάτων τους για να μη χάσουν τη δουλειά τους. Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας, περίπου 2.600 εργαζόμενοι είναι σε διαθεσιμότητα με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Στο μεταξύ, η νέα... μόδα στην ελληνική αγορά εργασίας φαίνεται πως είναι η εβδομάδα των τεσσάρων εργάσιμων ημερών, παρά τις έντονες αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Στα τέλη Μαϊου, 3.500 έως και 4.000 άτομα είχαν αναγκαστεί να πουν «ναι» στην τετραήμερη εργασία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μισθούς και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΛΟΥΚΕΤΟ,ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΟ...
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
22-6-2009


ethnos-κατερινα κοκκαλιαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: