Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2009

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ.ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ...(;;;)

Με την έκδοση και δεύτερου εντάλματος σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο η ελληνική Δικαιοσύνη προσπαθεί να ενισχύσει το «οπλοστάσιό» της απέναντι στους Γερμανούς και να επιτύχει την έκδοση του πρώην ισχυρού άνδρα της Ζίμενς στην Αθήνα.

Για κίνηση χωρίς ουσιαστική αξία και με επιλεκτική διάκριση όσον αφορά τη χρονική διάρκειά της μιλούν δικαστικοί κύκλοι, που εκφράζουν την απορία γιατί οι κατηγορίες που αναφέρονται στο νέο ένταλμα έχουν ημερομηνία λήξης τον Μάιο του 2003.

«Με αυτά τα στοιχεία η κατηγορία θα έπρεπε να είχε επεκταθεί και να μην είχε περιοριστεί μέχρι την υπογραφή της σύμβασης. Μόνο με αυτό τον τρόπο ο Χριστοφοράκος θα είχε στερηθεί ένα από τα βασικά του υπερασπιστικά ατού, καθώς δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει την παραγραφή των αδικημάτων του στη γερμανική Δικαιοσύνη», τονίζει με νόημα δικαστική πηγή.

Το δεύτερο ένταλμα εκδόθηκε για το κομμάτι της έρευνας για το σύστημα ασφαλείας του C4Ι, ύστερα από αίτημα του τέταρτου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λεωνίδα Νικολόπουλου. Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι εκτιμούν πως η ελληνική πλευρά προχώρησε άρον άρον στην έκδοση του δεύτερου εντάλματος εκτιμώντας πως με το πρώτο ένταλμα, βάσει του οποίου ο Μιχάλης Χριστοφοράκος συνελήφθη από τις γερμανικές αρχές, είναι δύσκολο να επιτευχθεί η έκδοση του κατηγορουμένου στην Ελλάδα.

Το δεύτερο ένταλμα αφορά το κακούργημα της απάτης κατά συναυτουργία από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο εις βάρος του Δημοσίου, το οποίο κατά την κατηγορία φέρεται ότι τελέστηκε μέχρι τον Μάιο του 2003 οπότε και υπογράφτηκε η σύμβαση για την προμήθεια του C4 Ι μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Saic.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα αρχικά έχει ισχύ για την ελληνική επικράτεια, αλλά όπως εκτιμάται είναι θέμα χρόνου να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό και εμπλουτισμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία να διαβιβαστεί στις γερμανικές αρχές. Νομικοί κύκλοι με γνώση του σκανδάλου της Ζίμενς σχολίαζαν το γεγονός πως η κατηγορία της απάτης σταματάει στο έτος 2003, όπως προκύπτει και από το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί για τον πρώην τεχνικό διευθυντή της εταιρείας Διονύση Δενδρινό.

Σημειώνεται ότι ο πρώην διαχειριστής των ταμείων της μητρικής Ζίμενς, Μ. Κουτσενρόιτερ, είχε αποκαλύψει πως ο Χριστοφοράκος τού είχε ζητήσει χρήματα το 2004 προκειμένου να δοθούν ως ενίσχυση για την προεκλογική περίοδο στα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα. Επιπλέον, όπως είναι γνωστό, στελέχη της μητρικής εταιρείας έχουν υποστηρίξει στις καταθέσεις τους στην Εισαγγελία του Μονάχου πως οι πληρωμές από το Μόναχο στη Ζίμενς Ελλάδας για μίζες συνεχίζονταν μέχρι τις αρχές του 2008.

153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΔΩΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS.
12 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΙΖΕΣ,ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΔΩΡΕΩΝ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ,ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: