Τρίτη, Ιουνίου 09, 2009

ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ,ΣΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟΥΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ,ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ...

«Κάθε σπιθαμή καμένου δάσους θα ξαναγίνει δάσος», διαβεβαίωνε τους πολίτες της χώρας το καλοκαίρι του 2007, μετά τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Λογάριαζε όμως χωρίς τους καταπατητές, τους ασυνείδητους και τους προκλητικά αδιάφορους υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών με την ανοχή των οποίων οι απέραντες καμένες δασικές εκτάσεις έχουν μετατραπεί σε βοσκοτόπια, παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις.

Μετά την παράνομη βόσκηση στο καμένο δάσος του Καϊάφα στην Ηλεία ήρθε η σειρά και των καμένων δασικών εκτάσεων της Αχαΐας να μετατραπούν σε βοσκοτόπια από ντόπιους μεγαλοτσοπάνηδες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν την παράνομη βόσκηση ζώων σε καμένη δασική έκταση της περιοχής του Αιγίου. «Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της απαράδεκτης κατάστασης, που δυστυχώς δεν είναι η μοναδική. Τα λόγια για αποκατάσταση και προστασία των καμένων εκτάσεων ήταν για μία ακόμη φορά... κούφια! Τα εικονιζόμενα γίδια, σύμφωνα με πληροφορίες από τους φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, βόσκουν συνεχώς εντός της αναδασωτέας έκτασης όπου η βόσκηση κάθε ζώου απαγορεύεται (άρθρο 70 Ν.998/69)», σημειώνει ο κ. Τσούκαλης.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ;;;ΤΟ ΔΑΣΟΣ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΔΑΣΟΣ,ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΤΣΟΠΑΝΙΔΩΝ...ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2009


enet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο καραμανλακας εκει θα πηγαινει να βοσκαει οταν θα φυγει απο την εξουσια??