Τρίτη, Ιουνίου 02, 2009

ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ...ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

«Και να θέλω να ξεχάσω, γράφει, το μυαλό μου με ταξιδεύει πίσω. Πίσω στις φυλακές, στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκεί που οι ψυχικά ασθενείς κρατούμενοι, πέραν των άλλων, βιώνουν το βασανιστήριο της ζέστης. Χωρίς κλιματισμό, έστω στους κοινόχρηστους χώρους, με τα μπετά να πυρώνουν σαν θερμαντικά σώματα, οδηγούν τους κρατούμενους στην απόλυτη απόγνωση.
Είναι τυχαίο, άραγε, ότι οι περισσότερες αυτοκτονίες ή απόπειρες καταγράφονται τους θερμούς αυτούς μήνες;
Η συμπεριφορά αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης με τη μη εγκατάσταση κλιματιστικών μονάδων στο ψυχιατρείο κρατουμένων ισοδυναμεί με συνειδητό βασανισμό συμπολιτών μας. Σε επιστολή του προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ψυχιατρείου Φυλακών Κορυδαλλού, μεταξύ άλλων, αναφέρει: "Επειδή έχουμε διαπιστώσει κάποια απραξία από πλευράς Πολιτείας, θα εκτιμούσαμε πολύ την οποιαδήποτε προσφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Επισημαίνουμε ότι οι συνθήκες κράτησης κρατουμένων-ασθενών με την απουσία των κλιματιστικών μονάδων αγγίζει τα όρια αδυναμίας της ανθρώπινης αντοχής". Πήρα την πρωτοβουλία και μαζί με τον Σύλλογο των εργαζομένων στο ψυχιατρείο ζητήσαμε τεχνική μελέτη για τους χώρους καθώς και προσφορές από σχετικές εταιρείες για εγκατάσταση κλιματιστικών. Το κόστος γύρω στις 30.000 ευρώ.


Οι ζέστες έχουν έρθει. Οι ακόμα μεγαλύτερες ακολουθούν. Για να μην διαβάζουμε στο κλιματιζόμενο καθιστικό του σπιτιού μας για νέες αυτοκτονίες συνανθρώπων μας στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού. Υστερα από άκαρπη αναμονή ενός χρόνου από τον Σύλλογό μου, παίρνω την πρωτοβουλία, εγώ ο πρώην κρατούμενος στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού να απευθυνθώ σε όσους πολίτες διατηρούν ακόμη ευαισθησίες. Να μαζέψουμε αυτό το κωλο-ποσό και να το διαθέσουμε ως δωρεά στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να κάνει επιτέλους αυτό που όφειλε να έχει κάνει εδώ και καιρό.

"Ο γνωστός εργατολόγος"
Χρήστος Νικολουτσόπουλος

ΥΓ.: Οσοι θέλετε ελάτε σε επαφή μαζί μου μέσω της εφημερίδας».

Προσυπογράφουμε και περιμένουμε και με τη συμβολή των αναγνωστών μας να αποδείξουμε όλοι μαζί στην πράξη ότι εμάς μας νοιάζει, ότι εμείς μπορούμε να «δροσίσουμε» τα κελιά της απόγνωσης.
delvin@enet.gr

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΣ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙΣ ΚΑΘ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ,ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΣΙΜΕΝΤΕΛΙΑ ΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ;;;
ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΕΝΔΙΑ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να τους βάλουν κλιματιστικά αμέσως και μάλιστα με συσκευές τεχνολογίας inverter κλάσης A.
Χαμηλής ηλεκτρικής κατανάλωσης, οικολογικά.

Μάλιστα χρηματοδοτούνται 35%, από Δευτέρα ξεκινά το μέτρο, με απόσυρση των παλιών.


Ξεκινά τη Δευτέρα η απόσυρση κλιματιστικών

http://www.capital.gr/News.asp?id=746699