Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2009

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ ΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ...ΕΦΑΓΑΝ ΑΚΥΡΟ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ,ΒΙΣΣΗ,ΠΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΣ!!!

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έφριξε! «Το Ηρώδειο δεν θα γίνει σκυλάδικο» ήταν η κραυγή που ακούστηκε την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην οποία συζητήθηκαν αιτήματα εταιρειών παραγωγής, ιδιωτικών φορέων και φιλανθρωπικών οργανώσεων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο Ηρώδειο κατά τον μήνα Σεπτέμβριο. Τέσσερα ηχηρά «όχι» ειπώθηκαν λοιπόν όσον αφορά ισάριθμες συναυλίες της Αννας Βίσση, του Γιάννη Πάριου, του Κώστα Χατζή και του Δημήτρη Μητροπάνου, με το επιχείρημα ότι το Ηρώδειο «δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε εμπορικό νυχτερινό κέντρο».

«Κάποιοι σταρ της Γιουροβίζιον προσπαθούν να εξιλεωθούν και να αναβαπτισθούν ποιοτικά μέσα από τα αρχαία θέατρα» ήταν μία από τις παρατηρήσεις που έγιναν. Την εμπειρία της μάλιστα από μια συναυλία ρεμπέτικων τραγουδιών κατά τη διάρκεια της οποίας «σειόταν το κοίλο του αρχαίου θεάτρου» μετέφερε άλλο μέλος του ΚΑΣ. Ολοι εξάλλου συνέδεσαν την επιμονή των καλλιτεχνών να εμφανιστούν στο Ηρώδειο- ενώ θα μπορούσαν να δώσουν συναυλίες σε άλλους, σύγχρονους χώρους- με σαφή στόχο, όπως προαναφέρθηκε, την αναβάθμισή τους μέσω της εγκυρότητας του αρχαίου θεάτρου. Γεγονός πάντως που ούτε οι ίδιοι οι καλλιτέχνες θα αρνούνταν- και γιατί άραγε να είναι κακό να επιθυμεί κάποιος τη βελτίωση της εικόνας του;-, από τη στιγμή μάλιστα που το υπουργείο Πολιτισμού μοιάζει τα τελευταία χρόνια να έχει αφήσει διάπλατα ανοιχτές τις πόρτες του αρχαίου θεάτρου. Η έλλειψη μιας σθεναρής και χωρίς κλυδωνισμούς στάσης έχει οδηγήσει το Ηρώδειο σε απαξίωση, την οποία το ΚΑΣ διαπιστώνει κάθε χρόνο αλλά η πολιτική του ΥΠΠΟ δεν έρχεται αρωγός του. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι να δίνονται άδειες ακόμη και ερήμην του Συμβουλίου. Πέραν αυτού ουδείς φαίνεται να νοιάζεται για τη διατήρηση του μνημείου, το οποίο δεινοπαθεί από την ετήσια πολιτιστική «επίθεση», η οποία του προκαλεί σοβαρές βλάβες. Ούτε μία ημέρα δεν ανασαίνει τον μήνα Σεπτέμβριο το Ηρώδειο (όπου υπάρχουν κενά, πρόκειται για πρόβες) και είναι μάλλον βέβαιο ότι αν οι συναυλίες των τεσσάρων καλλιτεχνών δεν πραγματοποιηθούν- για λόγους αβρότητας(;) θα υπάρξει συζήτηση μαζί τους, ώστε να δοθούν εξηγήσεις- θα αντικατασταθούν από άλλες εκδηλώσεις. Μια άλλη παρατήρηση αφορά ένα μέλος της επιτροπής του ΥΠΠΟ που εξέτασε αρχικώς τα αιτήματα ώσπου να φθάσουν στο ΚΑΣ για έγκριση: τον Θανάση Πολυκανδριώτη , ο οποίος συμμετέχει και στο πρόγραμμα. Υπήρξε δηλαδή κριτής και κρινόμενος. Επιτέλους όμως ας τεθεί ο καθένας στο ΥΠΠΟ προ των ευθυνών του.

Η ΒΙΣΣΗ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ;;;
ΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ;;;ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΡΑΦΕ Ο ΚΑΡΒΕΛΑΣ;;;ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΘΩΔΗ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ...
ΕΛΕΟΣ ΡΕΕΕ...ΤΟΣΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ,
ΑN ΚΑΙ Η ΒΙΣΣΗ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ...


ΠΡΕΖΑ TV
25-6-2009


tovima

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Βισση οκ, αλλά ο Χατζής και ο Μητροπάνος σκυλάδες?

Δε νομίζω.

Unknown είπε...

καλα εκαναν και τους εκοψαν. Οχι και η Βισση στο Ηρωδειο.. Τι να τραγουδησει; Τις τσουλες;

pølsemannen είπε...

Λευτεριά στην Πέγκυ Ζήνα (Xena).

Λεύτερες γαρδένιες στους αρχαιολογικούς χώρους!

Και το 2000 π.Χ. και το 1000 π.Χ. και το 500 π.Χ και το 200 μ.Χ. υπήρχαν γαρδένιες ναουμ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!

Το επομενο σταδιο θα ηταν να ανοιγαμε και ΒΡΩΜΙΚΑ εξω απο το ηρωδιο για να παμε μετα στα after...

Ανώνυμος είπε...

Η ΒΙΣΣΗ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΦΑΓΕ ΑΚΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 70 ΕΔΩΣΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ-ΕΣ ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ, ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ.

ΕΛΕΟΣ !

Dimos Dimaresis είπε...

Μητροπάνος, Χατζής και Πάριος κακώς απερρίφθησαν

Ανώνυμος είπε...

Γιατι κακος τους αποριψανε ?"Μητροπάνος, Χατζής και Πάριος κακώς απερρίφθησαν" μια χαρα κανανε !
αυτη η τριαδα απο τα μπουζουκια και τα σκυλαδικα δεν γινανε γνωστοι ? τωρα διλαδη τι θελουν να το παιξουν ποιοτητα???? ΑΑΑ ξεχασα ο παριος μωρε δεν ξεκινησε απο τα σκυλαδικα , κλαρινο επεζε στα πανυγυρια , εαν ειναι ετσι ας βαλουνε και κανενα κιαμο μετα απο 10 χρονια να τραγουδισει στο ηροδιο το τραγουδι "Γυρνα πισω θα πεθανω" για τα αρχαια που εκλεψαν οι Αγγλοι ,χαχα

..... θα μας φαει η ποιοτητα στην Ελλαδα