Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2009

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ,Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ,ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ,ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ...

Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ποινικοποίηση την κουκούλας την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να χαρακτηρίσει την κοινοβουλευτική ομάδα που ξεκινά σήμερα.
Ενα σχέδιο νόμου που η συζήτησή του ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Μαΐου, αλλά λόγω της διακοπής των εργασιών του Κοινοβουλίου εξαιτίας των ευρωεκλογών θα ολοκληρωθεί σχεδόν δύο μήνες μετά.

Ακόμη και έτσι όμως, η κυβέρνηση δεν φαίνεται ότι θα περάσει χαλαρές στιγμές. Αντίθετα, θα δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις για δύο βασικούς λόγους. Αφενός, διότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην ΛΑΟΣ, έχουν ήδη ταχθεί κατηγορηματικά κατά του νομοσχεδίου καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «φασίζουσα νοοτροπία και καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων», αφετέρου διότι είναι πολύ πιθανό η συζήτηση να γενικευθεί και σε θέματα όπως η εγκληματικότητα, οι μετανάστες και βέβαια η αναβίωση της τρομοκρατίας.
Ζητήματα που κυριάρχησαν άλλωστε και κατά την προεκλογική περίοδο και έστρεψαν ψηφοφόρους της Ν.Δ. στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Και στην περίπτωση αυτή ήταν τα δυσμενή αποτελέσματα για τη Ν.Δ. που οδήγησαν την κυβερνητική παράταξη σε ακόμη μία κίνηση καθαρού εντυπωσιασμού, καθώς για να αλλάξει ο νόμος, εκτελεστικός του άρθρου 86 του Συντάγματος, απαιτείται αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη. Κάτι που όμως δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν από το 2013 και κατά συνέπεια να ολοκληρωθεί το 2016 ή το 2017.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ...
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ...
ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
22-6-2009


enet.gr

2 σχόλια:

Γιώργης Χολιαστός είπε...

Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, μόλις εκατον ογδόντα χρόνια μετά την γέννησή του, αποφάσισε να μην αφήνει να τον κλέβουν άλλο οι πολιτικοί του.
Ελλάδα η Δόξα είναι μπροστά σου! (Ρίχνε μια ματιά και πίσω σου όμως κάπου κάπου...)

Γιώργης Χολιαστός

Ανώνυμος είπε...

Με σενα κ τους ομοιους σου οχι μονο μια ματια χιλιες