Δευτέρα, Ιουνίου 08, 2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ EXIT POLLS ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΤΑΝ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...

Βατερλω για τα exit polls αποδείχτηκε η χθεσινή εκλογική διαδικασία για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η διαπιστωμένη στις 7 το απόγευμα ταύτιση δημοσκόπων και αναλυτών στην προσέγγιση των εκλογικών αποτελεσμάτων δεν βρήκε τελικώς αντιστοίχηση στην κάλπη.
ΤΑ ΕΧΙΤ ΡΟLLS προσδιόριζαν τη διαφορά ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. περίπου στις έξι μονάδες, ωστόσο δύο ώρες αργότερα οι αναλυτές παραδέχθηκαν ότι η ψαλίδα θα έχει μικρότερο άνοιγμα, δεδομένου ότι δεν είχαν εκτιμήσει τη δυναμική των λοιπών κομμάτων τα οποία αθροιστικά συγκέντρωναν περίπου 7%. Ως εκ τούτου, ώς αργά το βράδυ δεν είχε προσδιοριστεί η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και οι εκτιμήσεις ανέφεραν απόσταση μεταξύ 3,8% και 5%. Την εικόνα θόλωνε ακόμη περισσότερο η αργή ροή των αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο στις 23.15 είχε δημοσιοποιήσει μόλις το 40% των αποτελεσμάτων, με τη διαφορά να είναι λίγο μεγαλύτερη από 2%.

Οι μετρήσεις για την πρόθεση ψήφου που ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έπεσαν πιο κοντά στις προβλέψεις προσδιορίζοντας τη διαφορά των δύο πρώτων περίπου στο 5%.

Πάντως όλα τα exit polls που δημοσιοποιήθηκαν χθες στις 7 επιβεβαίωναν, ανεξάρτητα από τα ποσοστά, την καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Στο σύνολό τους οι μετρήσεις της κοινής γνώμης που έγιναν έξω από τα εκλογικά κέντρα έδειχναν πως η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. ήταν γύρω στις έξι μονάδες και συμφωνούσαν πως την τρίτη θέση θα καταλάβει το ΚΚΕ και την τέταρτη ο ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έκανε δημοσκοπικά άλματα και προσπέρασε ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους Πράσινους.

Τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το κυβερνητικό κόμμα έδωσε το exit poll της Κάπα Research που διενεργήθηκε για το «Βήμα» και το in.gr. Στο συγκεκριμένο exit poll το ΠΑΣΟΚ είχε προβάδισμα με 37,7% έναντι του 30,6% της Ν.Δ. Τρίτο κόμμα ήταν το ΚΚΕ με 9%, τέταρτο το ΛΑΟΣ με 6,4%, ενώ ακολουθούσαν ΣΥΡΙΖΑ με 5,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 5,1%.

ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ...ΕΓΙΝΕ...ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΣΟΣ ΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ...ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΑΠΛΑ ΚΑΘΑΡΗ ΤΥΧΗ...

ΠΡΕΖΑ TV
8-6-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: