Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2009

ΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ Η INTRACOM...ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;;;

Στα μαλακά έπεσε, τελικά, η Intracom μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά με την οποία μηδενίζεται το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί από το υπουργείο Εμπ. Ναυτιλίας για την εκπρόθεσμη παράδοση του συστήματος διαχείρισης VT-MIS. Πρόκειται για ένα σύστημα την υλοποίηση του οποίου ανέλαβε η εταιρεία με τη συνεργασία της αμερικανικής Lockheed Martin το 1999.

Το VT-MIS αποτελούσε την πρώτη φάση ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης της ναυσιπλοΐας και η Intracom είχε αναλάβει την κατασκευή του με προϋπολογισμό 7,5 δισ. δρχ. (περίπου 22 εκατ. ευρώ). Στην πορεία, ωστόσο, προέκυψαν τα... συνήθη προβλήματα, με τεχνικά προβλήματα, τροποποιήσεις της αρχικής σύμβασης και παρατάσεις. Στα τέλη του 2005 και βασιζόμενος στην εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής, ο τότε υπουργός Μαν. Κεφαλογιάννης αποφάσισε την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 29 εκατ. ευρώ. Η Intracom προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και σε πρώτη φάση πέτυχε την έκδοση διοικητικών αποφάσεων, με τις οποίες το πρόστιμο μειώθηκε στα 9 εκατ. ευρώ. Χθες η εταιρεία με ανακοίνωσή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές γνωστοποίησε ότι το δικαστήριο του Πειραιά έκανε δεκτή την προσφυγή της και με την απόφαση 233/2009 ακύρωσε τόσο την πρώτη υπουργική απόφαση για το πρόστιμο των 29 εκατ. όσο και την τροποποιητική αυτής που περιόριζε την κύρωση στα 9 εκατ. Η εταιρεία σημειώνει πως η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου έχει τελεσίδικο χαρακτήρα και πως το δικαστήριο έκρινε ότι η Intracom «προσέφερε προς παραλαβή τα συμφωνηθέντα επίμαχα τμήματα του έργου εντός των συμβατικών χρόνων».

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ Η INTRACOM ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΖΑΜΙΑ...ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ...ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ KΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
3-6-2009


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: