Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2009

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ SIEMENS..ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΙΩΠΟΥΝ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΨΑΞΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΞΈΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ...ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ,ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ...
ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚ...


Σε ένα δεύτερο γερμανικό κατηγορητήριο, έπειτα από αυτό εναντίον του κ. Ράινχαρντ Σίκατσεκ που δικάστηκε τον Μάιο του 2008, διατυπώνεται η άποψη της εισαγγελίας του Μονάχου ότι χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens διατέθηκαν στα δύο μεγάλα ελληνικά πολιτικά κόμματα. Πρόκειται για το κατηγορητήριο εναντίον των πρώην στελεχών της Siemens κ. Κλένκε, Χάρτμαν και Κουτσενρόιτερ, που πρόκειται να δικαστούν τις επόμενες εβδομάδες από δικαστήριο του Μονάχου με την κατηγορία της απιστίας έναντι της Siemens και της συνέργειας σε δωροδοκία σε χώρες, όπως η Ρωσία, η Νιγηρία και η Λιβύη.

To κατηγορητήριο που εισήχθη στο δικαστήριο -δικάσιμη δεν έχει οριστεί ακόμα- στηρίζεται σε ογκωδέστατη έκθεση (Zwischenbericht) της τοπικής αστυνομίας της 24ης Νοεμβρίου 2008, στην οποία εκτός από τις 3 χώρες με ονομαστικές δωροδοκίες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Στην περίπτωση της Ελλάδας, ωστόσο, δεν καταγράφονται ονόματα αλλά διαδικασίες και κύκλοι «δικαιούχων» των παράνομων πληρωμών (αξιωματούχοι του ΟΤΕ, πολιτικά κόμματα, πολιτικές προσωπικότητες και των δύο κομμάτων, εκπρόσωποι υπουργείων).

Στο κατηγορητήριο επαναλαμβάνονται οι αιτιάσεις του κ. Κουτσενρόιτερ, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Μιχ. Χριστοφοράκος του ζητούσε χρήματα για τα δύο μεγάλα κόμματα. Ειδικότερα, αναφέρεται στον προεκλογικό αγώνα του 2004 όπου «έπρεπε να χρηματοδοτήσει και τα δύο κόμματα ώστε να είναι ευνοϊκώς διακείμενα έναντι της Siemens». Ενσωματώνεται επίσης κατάθεση του κ. Σίκατσεκ, που αναμένεται να είναι και ο βασικός μάρτυρας της εισαγγελίας. Σύμφωνα με αυτήν, ο κ. Χριστοφοράκος επιθυμούσε να καταβάλει «προμήθειες ύψους 2 - 3 εκατ. ευρώ» από τον λογαριασμό της εταιρείας Fairways στην Τράπεζα UBS της Βασιλείας. Αλλά μόνο 400.000 ευρώ έγινε δυνατό να έρθουν από αυτό το λογαριασμό στην Ελλάδα, τα υπόλοιπα 1,35 «μπλοκαρίστηκαν» από τις ελβετικές αρχές το καλοκαίρι του 2005. «Τότε, ο κ. Χριστοφοράκος άρχισε να ψάχνει απελπισμένα αποδείξεις συμβούλων για να πάρει 30 εκατ. που χρωστούσαν στη Siemens». Ο κ. Σίκατσεκ επαναλαμβάνει ότι δεν πιστεύει πως ο κ. Χριστοφοράκος καταχράστηκε τα χρήματα της εταιρείας. Στην ίδια κατάθεση επαναλαμβάνεται επίσης ότι σε εκπροσώπους της επιτροπής για τις προδιαγραφές του συστήματος ασφάλειας έγιναν παράνομες πληρωμές.

Κεντρικό πρόσωπο από πλευράς ελληνικής φέρεται, σύμφωνα τόσο με το κατηγορητήριο όσο και με την έκθεση, ο κ. Πρ. Μαυρίδης, στον οποίον καταλογίζεται «υπεξαίρεση». Ως απόδειξη χρησιμοποιείται η μεταφορά σε προσωπικό του λογαριασμό από λογαριασμό της Ελβετίας του ποσού των 8 εκατ. ευρώ, που αργότερα επέστρεψε στη Siemens. Γι' αυτό επικαλούνται το γεγονός ότι στους λογαριασμούς του κ. Μαυρίδη στην Ελβετία βρέθηκαν 25,5 εκατ. ευρώ, ενώ είχαν δοθεί από αυτόν τον λογαριασμό 2,8 εκατ. Στο κατηγορητήριο επαναλαμβάνεται η τοποθέτηση του κ. Μαυρίδη ενώπιον της εισαγγελίας της Βέρνης ότι «δεν έπαιρνε αποδείξεις γι' αυτές τις πληρωμές (σ.σ. παράνομες), όλα γίνονταν προφορικά».

Συνολικά οι τρεις κατηγορούμενοι συνήργησαν στο να βγουν από τα ταμεία της Siemens και να διοχετευθούν στο σύστημα των «μαύρων ταμείων» του κ. Σίκατσεκ 70 εκατ. ευρώ και 6,7 εκατ. δολάρια. Το αν οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν αυτά τα χρήματα για τον προσωπικό τους πλουτισμό είναι αδιάφορο στην εισαγγελία σε ό,τι αφορά το αδίκημα της απιστίας. Σημασία έχει ότι διαχειρίστηκαν τα χρήματα χωρίς να έχουν τηρηθεί οι αρχές που διέπουν τη σύνταξη του ισολογισμού της εταιρείας και έτσι ζημίωσαν έμμεσα τη Siemens.

Τασος Τελλογλου

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;;;

ΠΗΡΑΝ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS,ΩΣΤΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ
ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕ;;;


ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: