Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2009

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙΩΝ,ΚΑΘΩΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΙΛΟ!!!

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί καρπουζιού της Ηλείας, καθώς πωλούν το προϊόν τους σε πολύ χαμηλές τιμές. Την ίδια στιγμή «θηλιά» στον λαιμό των παραγωγών είναι οι αυξήσεις στο πετρέλαιο, τα λιπάσματα και τα γεωργικά φάρμακα που τους έχουν φέρει κυριολεκτικά στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής.
Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει η συγκομιδή του καρπουζιού και οι καλλιεργητές προσπαθούν να «διώξουν» την παραγωγή, έστω και στα δέκα λεπτά το κιλό, προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή. Παρά το γεγονός ότι η περίοδος ξεκίνησε πολύ καλά, με τις τιμές να διαμορφώνονται σε σχετικά υψηλά επίπεδα, σύντομα εμφανίστηκαν τα πρώτα σύννεφα.

Ειδικότερα το τελευταίο διάστημα η ζήτηση για το συγκεκριμένο προϊόν έχει πέσει κατακόρυφα, συμπαρασύροντας στο ράλι καθόδου και την τιμή πώλησης.

Πλέον αυτήν τη στιγμή έχει διαμορφωθεί περίπου στα 10 λεπτά το κιλό, γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους παραγωγούς στα πρόθυρα της καταστροφής, καθώς με δυσκολία μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Η «βουτιά» στις τιμές που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες οφείλεται, σύμφωνα με τους καλλιεργητές, στο γεγονός ότι στην παρούσα φάση οι περισσότερες χώρες, στις οποίες φτάνουν τα ελληνικά προϊόντα, «βγάζουν» τα δικά τους καρπούζια, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί οι εισαγωγές. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες οι αγορές της Ευρώπης να «ανοίξουν» ξανά και η ζήτηση να αυξηθεί.

Στο τελευταίο προσδοκούν και οι παραγωγοί της Ηλείας, ώστε να ανακάμψει η αγορά και να βγουν από την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει.

Γιάννης Αργυρόπουλος

ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ...


ΠΡΕΖΑ TV
10-7-2009

1 σχόλιο:

Miltiadis είπε...

Μήν ακούω τώρα πίπες οτι δέν μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα καρπούζι το οποίο το πουλάνε 30 λεπτά το κιλό στα supermarket.....

Ειλικρινά άν πουλάς 10 λεπτά το κιλό τι σκατά κέρδος να βγάλεις?

Σκατά στον τάφο των καρτέλ