Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2009

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ,2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ...ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ BLOGS...

Το μεσημέρι ανακοινώθηκε, το απόγευμα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που επαναφέρει σε ισχύ το καθεστώς απαγόρευσης των δημοσκοπήσεων, το τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν από τη διεξαγωγή εκλογών. Την αλλαγή της νομοθεσίας είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό. Οι συνεχείς δημοσκοπήσεις προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη, ήταν η αιτιολόγηση που προσέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η εμπειρία των ευρωεκλογών απέδειξε ότι η ρύθμιση που επέτρεπε τις δημοσκοπήσεις μέχρι και την προπαραμονή των εκλογών δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Υποστήριξε ότι η επαναφορά της απαγόρευσης είναι προτιμότερο από το υπάρχον καθεστώς και για λόγους ποιότητας της δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι οι μοναδικές εκλογές που διεξήχθησαν υπό αυτό το καθεστώς ήταν οι πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007, οι οποίες έγιναν μετά από προεκλογική περίοδο - εξπρές, το ήμισι της οποία πέρασε χωρίς δημοσκοπήσεις.

Με αιχμές για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων αναφέρθηκε στο ζήτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Ευάγγελος Αντώναρος προσέφερε διευκρινίσεις σχετικά με την κυβερνητική άποψη, ότι η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων μέχρι την τελευταία στιγμή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Δήλωσε ότι "η πληθώρα των δημοσκοπήσεων παρουσίασε έντονα αποκλίνουσες διαφορές και συνεχείς ανατροπές σε χρονικά διαστήματα, που απείχαν ελάχιστα το ένα από το άλλο μεταξύ τους, με αποτέλεσμα αντί της επιδιωκόμενης πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών να δημιουργηθεί σύγχυση". Όπως πρόσθεσε, αυτό είναι ανεπίτρεπτο σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Ερωτηθείς αν έγιναν "παιχνίδια" από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: "Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Δεν θέλω να αποδώσω δόλο και κακή πρόθεση. Στη χώρα μας δραστηριοποιείται ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών δημοσκοπήσεων, οι οποίες εντός ενός νομικού πλαισίου, κάνουν την δουλειά τους. Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Η σύγχυση δημιουργήθηκε από τη συχνή δημοσίευση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων, που έκαναν πολλές εταιρείες".

Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, αν η κίνηση αυτή σχετίζεται με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο Ευάγγελος Αντώναρος μίλησε για ρύθμιση που είχε προαναγγελθεί, αναφέροντας ότι και ο ίδιος είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για τις δημοσκοπήσεις από τη βραδιά των ευρωεκλογών.

ΕΑΝ ΔΩΣΑΤΕ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΗΣΗ,ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ,2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ...
ΜΕ ΑΛΑ ΛΟΓΙΑ,ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΑ BLOGS ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ,ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ...
ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ POST ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
9-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: