Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2009

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΙΑΣ 21ΧΡΟΝΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΛΑΣΗ---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--

Τιμωρούν με πειθαρχικές ποινές για αυτοτραυματισμούς απόγνωσης νεαρή κρατούμενη που πάσχει από ψυχιατρικές διαταραχές!

Ο λόγος για τη Χριστίνα Κυριμοπούλου, η οποία πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι των φυλακών στα... 13 της χρόνια και σήμερα, που βαδίζει στα 21, θα μπορούσε να είναι ελεύθερη καθώς έχει ήδη εκτίσει τις διάφορες ποινές που της είχαν επιβληθεί για απλές κλοπές.
Ομως η Χριστίνα, που εξετάστηκε πρόσφατα από γιατρό -έξι χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση ,δεν άντεξε να περιμένει την εισαγγελική πρόταση για την αποφυλάκισή της κι επιχείρησε να κάνει για άλλη μια φορά κακό στον εαυτό της κόβοντας τις φλέβες της.
Κι επειδή αντέδρασε την ώρα που σωφρονιστικοί υπάλληλοι επιχείρησαν να τη βγάλουν από το κελί της (η ίδια καταγγέλλει ότι της συμπεριφέρθηκαν βίαια), κρίθηκε πάλι πειθαρχικά ελεγκτέα.

Οπως μας ενημέρωσε η Χρύσα Πετσιμέρη, διορισμένη από το ΔΣΑ συνήγορος λόγω αδυναμίας της νεαρής κρατούμενης να βρει δικηγόρο, πριν από λίγες ημέρες ο αρμόδιος για τις φυλακές Ελαιώνα εισαγγελέας, έπειτα από καταγγελία σωφρονιστικής υπαλλήλου, έκρινε ότι η κοπέλα διέπραξε πειθαρχικό παράπτωμα και θα μεταχθεί σε άλλη φυλακή.
«Ο,τι ήταν να της προσφέρει αυτή η φυλακή της το προσέφερε» φέρεται να απεφάνθη άνθρωπος της φυλακής για την 21χρονη. Οπερ έστι μεθερμηνευόμενον, ας αλλάξει... περιβάλλον με την αντικατάσταση του κελιού της με ένα άλλο γκρίζο δωμάτιο φυλακής.

Για την ιστορία, η Χριστίνα πριν από λίγο καιρό μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε το ψυχικό νόσημα το οποίο την οδηγεί σε ανατριχιαστικές αυτοτιμωρίες, ενώ υπάρχει σχετική βεβαίωση και ιδιώτη γιατρού.
Στις 2 Ιουνίου εκδικάστηκε συγχώνευση ποινών για καταδίκες που της είχαν επιβληθεί. Με βάση λοιπόν τη συγχώνευση κι αφού είναι ήδη πίσω από τα κάγκελα πεντέμισι χρόνια, συνολικά, πρέπει, σύμφωνα με τον νόμο, να αποφυλακιστεί είτε με βάση το 1/2 ποινής, εφόσον καταδικάστηκε ως ανήλικη, είτε ακόμη και με περιοριστικούς όρους με τα 2/5 έκτισης ποινής.
Υπέβαλε τη σχετική αίτηση στις 3 Ιουνίου, αλλά επειδή θεώρησε ότι αργούσε η πρόταση του εισαγγελέα, πίστεψε ότι δεν θα βγει ποτέ, και σε ένα παρ' ολίγον απονενοημένο διάβημα έκοψε τις φλέβες της και κατάπιε και μια βελόνα...

Και τώρα ο χειρότερος εφιάλτης της Χριστίνας δηλώνει πάλι το «παρών». Με ένα νέο... πειθαρχικό, που έρχεται να «φράξει» τον δρόμο της ελευθερίας. Για ένα παιδί που θα 'πρεπε να περιθάλπεται και όχι να κρατείται.

ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ,ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ;;;
ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΕΝΩ ΗΤΑΝ 14 ΕΤΩΝ...ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ,ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ Η ΖΩΗ ΤΗΣ,ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑ.
ΠΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ,ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΝΤΑΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ;;;

ΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΟΛΑΣΗ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΥΡΙΜΟΠΟΥΛΟΥ,
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINKS

LINK1
LINK2
LINK3


ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2009


enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: