Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2009

ΑΥΞΗΣΗ 5 ΕΤΩΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ...Η ΝΕΑ ΓΕΝΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ...

Εφάπαξ αύξηση κατά 5 έτη των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο και στα Σώματα Ασφαλείας το 2013 προβλέπει το σενάριο που επεξεργάζεται τώρα η κυβέρνηση για την εξίσωσή τους με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ανδρών.
Από το 2014 και μετά, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο θα αυξάνονται επιπλέον κατά ένα έτος (κάθε χρόνο), ώσπου να υπάρξει η πλήρης εξίσωσή τους με τα όρια που ισχύουν για τους άνδρες, η οποία υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2025.

Πρόκειται για τη ρύθμιση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση μετά τη γνωστή καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για το καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο. Η εφαρμογή της απόφασης αυτής ισοδυναμεί με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο έως και 17 χρόνια, ανάλογα με την κατηγορία των ασφαλισμένων γυναικών. Το μέτρο αναμένεται να πλήξει τις γυναίκες που προσλήφθηκαν στο Δημόσιο από το 1983 και μετά.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται από την Κομισιόν επιστολή, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα. Ως γνωστόν, η καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων υποχρεώνει την Ελλάδα να εξισώσει τα όρια ηλικίας ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει επιβάρυνση από 5 έως και 17 έτη (σε ορισμένες περιπτώσεις) στη συνταξιοδότηση για περίπου 150.000 γυναίκες που απασχολούνται σήμερα στο Δημόσιο, τον Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας, και είναι ασφαλισμένες από το 1983 και μετά. Δεν θα επηρεαστούν καθόλου όσες έχουν θεμελιώσει δικαίωμα (αφού μπορούν να συνταξιοδοτηθούν αμέσως και πάντως πριν από την ψήφιση νέου νόμου). Πρόκειται για παλιές ασφαλισμένες που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις (έτη ασφάλισης και όριο ηλικίας) και μπορούν να αποχωρήσουν, αλλά συνεχίζουν να εργάζονται προσδοκώντας καλύτερη σύνταξη.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤAI ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΕΝΣΗΜΑ....ΕΤΣΙ ΚΙ'ΑΛΛΙΩΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ...ΟΠΟΤΕ ΧΑΛΑΡΑ..ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ayksisi gia to DIMOSIO.

kala kanoun..
giati aytes tou dimosiou feygoun sta 45 tous (eidika an exoun kanei kai kana mouliko ligo arga)...kai pairnoun syntakseis full-kai pianoun douleia allou...mia xara ti vgazoun ta kololamogia tou dimosiou.

KALA kanoun..
Min eimaste koroida osoi/es eimaste ston idiotiko tomea.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε, να πάρουν στα 65 σύνταξη και οι γυναίκες, τρέχουν να καβαντζώσουν θέση στο δημόσιο για να το ξύνουν και να κατινιάζουν όλη μέρα, αμολάνε κι ένα μούλικο από το ξεσκισμένο πράμα τους και βγαίνουν στα γρήγορα στη σύνταξη για να το παίζουν γκόμενες όταν οι άντρες ξεσκίζονται στη δουλειά. Να αφήσουν τα κόκκαλά τους στη δουλειά οι καλομαθημένες κωλοελληνίδες.