Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2009

Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ...

Μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, η πραγματική έκταση της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί σήμερα, υπέστη το Πήλιο, από στρατιωτικά απόβλητα πετρελαιοειδών που επί σειρά ετών «πότιζαν» το έδαφος του βουνού των Κενταύρων.

Ηδη έχει διαπιστωθεί μόλυνση της πηγής που υδροδοτεί τον οικισμό της Μακρινίτσας, ενώ εκφράζονται φόβοι για εκτεταμένη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα που μπορεί να έχει προσβάλει κι άλλες πηγές.

Το πρόβλημα ήταν επί χρόνια καλά κρυμμένο μέσα στις ασφαλείς και απροσπέλαστες για τις υπηρεσίες εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στη μονάδα των ραντάρ Πηλίου που βρίσκονται στην κορυφή του βουνού, πάνω από τη Ζαγορά, μέχρι που αποκαλύφθηκε ύστερα από μια ισχυρή βροχόπτωση, την 1η Ιουλίου.
Τότε, εμφανίστηκαν ιριδισμοί στην επιφάνεια του νερού στην κεντρική δεξαμενή ύδρευσης της Μακρινίτσας, ενώ στην πηγή «Βλαχογιάννη» από όπου υδροδοτείται το χωριό, υπήρχε σκούρο χρώμα και έντονη οσμή πετρελαιοειδών σε επιφανειακά πετρώματα
και στο έδαφος στη γύρω περιοχή.

Η πηγή βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις της Αεροπορίας και ύστερα από σχετική άδεια έγινε αυτοψία σ' αυτές και αποκαλύφθηκε η πηγή της ρύπανσης. Πρόκειται για έναν βόθρο, βάθους περίπου πέντε μέτρων, όπου επί σειρά ετών πετούσαν ανεξέλεγκτα τα κατάλοιπα πετρελαιοειδών της μονάδας.

Η επιτόπια έρευνα έδειξε εκτεταμένη περιβαλλοντική ζημιά, ορατή ρύπανση του εδάφους και της φυσικής βλάστησης με ξεραμένα δέντρα σε έκταση περίπου 2 στρεμμάτων γύρω από τον βόθρο.
Η μυρωδιά των πετρελαιοειδών ήταν έντονη, το έδαφος είχε σκούρο χρώμα, ενώ διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν φύλλα δέντρων με ίχνη λαδιών, που επέσειαν παράλληλα και τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Με εντολή του νομάρχη Μαγνησίας, Απ. Παπατόλια, διακόπηκε η υδροδότηση της Μακρινίτσας, στάλθηκαν δείγματα νερού στη Χημική Υπηρεσία του Βόλου για ανάλυση και δόθηκαν οδηγίες για την άμεση απορρύπανση και αποκατάσταση του χώρου.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ...ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ..
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ,Ε ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
10-7-2009


ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ-ETHNOS

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και τι θες να γινει δηλαδη βλακα πρεζα , να καταργησουμε την πολεμικη αεροπορια ??

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΠΡΕΖΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ Ε?

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΙΣΤΕ ΓΛΟΙΩΔΗ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΓΛΥΦΤΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ