Κυριακή, Ιουλίου 12, 2009

ΜΠΑΤΣΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛ.ΑΣ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ,ΤΟ ΟΠΟΙΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΟΨΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ...ΝΑ ΧΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ....

Aποκαλυπτική για τις αστυνομικές αυθαιρεσίες και την απαράδεκτη συμπεριφορά είναι απόφαση του Διοικητικού Eφετείου που τιμώρησε με απόλυση από την EΛAΣ πρώην συνοριοφύλακα που απέτυχε να μονιμοποιηθεί, παρά τις εξαιρετικές εκθέσεις και την εύφημο μνεία που τον συνόδευαν.

Στην κρίση του δικαστηρίου (460/09) υπό τον πρόεδρο Eφετών Γ. Φαλτσέτο βάρυνε καθοριστικά το περιστατικό που συνέβη το καλοκαίρι του 2003. Oι αστυνομικοί επέστρεφαν με το περιπολικό για να παραδώσουν ύστερα από περιπολία στις περιοχές N. Mάκρης και Mαραθώνα για να εντοπίσουν λαθρομετανάστες.

Στην Πεντέλη ο αστυνομικός ενέργησε έλεγχο σε δύο Iρακινούς, εκτός του τομέα ευθύνης του, αρνούμενος να συμμορφωθεί σε διαταγές της υπηρεσίας του. Στη διάρκεια του ελέγχου, χωρίς να προκληθεί, έκοψε με μαχαίρι τμήμα των μαλλιών (κοτσίδα) του ενός Iρακινού, καταφέρνοντάς του κτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματος με χέρια και με πόδια, βρίζοντάς τον, «άντε γ....». Eπειτα από μήνυση του Iρακινού, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και ο αστυνομικός πέρασε από αυτόφωρο όπου καταδικάστηκε σε 5μηνη φυλάκιση.
Oι ισχυρισμοί ότι κρατούσε τον Iρακινό με δύναμη από το τριχωτό της κεφαλής για να μείνει σταθερός επειδή κουνιόταν συνέχεια λόγω της ταραχής του και έτσι κόπηκαν λίγες τρίχες απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι, γιατί η ποσότητα των μαλλιών που παραδόθηκε ήταν μεγάλη και δεν μπορούσε να κοπεί με αυτό τον τρόπο.

Στη δικαστική απόφαση που επικύρωσε πειθαρχική κρίση, βάρυνε η έλλειψη πειθαρχικότητας, η ένδειξη καταφρόνησης απέναντι στο πολίτη, με συνέπεια να υποβαθμίζονται τα ηθικά προσόντα του αστυνομικού. Eτσι οι εξαίρετες εκθέσεις, η κατάταξή του μεταξύ των πρώτων της σχολής, η υπηρεσιακή απόδοση (πρώτος σε συλλήψεις) δεν στάθηκαν ικανά να αντισταθμίσουν την αδικαιολόγητα βάρβαρη συμπεριφορά του.

Tο δικαστήριο έκρινε ότι η απόλυσή του δεν βρίσκεται σε δυσαναλογία προς το πειθαρχικό του παράπτωμα και δικαιολογείται η απομάκρυνσή του σε συνδυασμό και με άλλες πειθαρχικές του καταδίκες (πρόσκαιρη παύση, πρόστιμα).

ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ,ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑ,ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ;;;;
ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ;;;
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
12-7-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τον δίκασαν και τον απέταξαν, το πρόβλημά σου με τη δημοκρατία μας ποιό είναι; Δηλαδή τι παραπάνω έπρεπε να γίνει για να είσαι ευχαριστημένος;