Τρίτη, Ιουλίου 28, 2009

ΠΟΣΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΝΑ ΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;;;

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ,ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΟΣ.

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ,ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ,ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

Σοβαρές καταγγελίες για βίαιες μεταγωγές λαθρομεταναστών από τη Χίο με διαδικασίες που δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία που γιόρτασε τα 35 χρόνια από την αποκατάστασή της είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, μία ημέρα μετά τον θάνατο Κούρδου που ξυλοκοπήθηκε άγρια από λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα, δεκάδες πρόσφυγες που κρατούντο στην Χίο υποχρεώθηκαν σε μεταγωγή προς άγνωστη κατεύθυνση, αφού πρώτα υπέγραψαν έγγραφα που ήταν μόνο στα ελληνικά και κατά συνέπεια δεν μπορούσαν να κατανοήσουν.

Παράλληλα, μεταξύ τους βρίσκονταν τουλάχιστον δύο ανήλικοι

ένας 17χρονος Παλαιστίνιος που ενώ ζήτησε άσυλο ενώπιον των Αρχών παρουσία της δικηγόρου του, το αίτημα δεν καταγράφηκε και συνεχίστηκε η μεταγωγή του.
ένας 15χρονος Σομαλός που χωρίστηκε από τη μητέρα του (παρέμεινε στη Χίο) παρά την ενημέρωση των Αρχών

«Η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, ακόμη και όταν πρόκειται για την προστασία των ανηλίκων, δεν φαίνεται πλέον να απασχολεί ούτε κατ’ ελάχιστον τους κ.κ. Καραμανλή και Μαρκογιαννάκη», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ που υπογραμμίζει ότι δεν είναι γνωστή η τύχη που θα έχουν οι μεταχθέντες και μαζί τους και οι δύο τουλάχιστον ανήλικοι, δηλαδή εάν οι πρόσφυγες θα εγκλειστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στον Έβρο ή σε άλλο μέρος ή εάν διατρέχουν τον κίνδυνο μιας ακόμη άτυπης απέλασης.

«Σε κάθε περίπτωση, δεν θα τους αφήσουμε μόνους και ανυπεράσπιστους στις άνομες ορέξεις της ανεπίσημης συγκυβέρνησης ΛΑΟΣ - Ν.Δ» καταλήγει η ανακοίνωση, που σημειώνει την παρουσία δεκάδων αντιρατσιστών στο λιμάνι της Χίοθ κατά την μεταγωγή αλλά και την άσκηση βίας εναντίον τους από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΠΟΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ;;
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ;;;;

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΡΓΙΟΛΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ,Ή ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ,ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
28-7-2009


ethnos

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

poso anthropino einai re preza na viazoun ena koritsaki mexri thanatou stin thessaloniki kapia kalopeda alvani, giaauto milises?? poso antropino einai re preza na viazoun tin kaimeni tin agrotisa apo tin veria kathos pigene na mazepsi rodakina me ton antra tis kai ton petherotis mprosta sta matia tous giauto eipes tipota??
xthes molis ksekliristike oikogenia stin larisa pigenontas gia farsala apo enan methismeno odigo alvano pou mpike sto antitheto reuma giautous eipes tipota?? se epiase o ponos gia to kaimeno to 15xrono e???. TI FARISAISMOS TI PSEMA TAIZETE TON KOSMO an thes na vris ratsistes psakse allou, i ellines mono ratsistes den eimaste, apla traviksame polla kai filame ta rouxa mas na exoume ta misa.kai pare kanena xartomentilo giati vlepo na trexoun ta dakria sou gia to kaimeno to 15 xrono.