Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2009

ΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΡΠΕΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΝ ΞΑΝΑΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ....ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...

«Νομικό αλαλούμ και δικονομικά παράδοξο» χαρακτηρίζουν νομικοί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε χρόνορεκόρ από την αποφυλάκιση του πρώην διοικητή του ΟΤΕ Γιώργου Σκαρπέλη για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, ο οποίος πριν προλάβει να πατήσει το πόδι του έξω από τον Κορυδαλλό βρέθηκε και πάλι κρατούμενος!
Oι αντικρουόμενες αποφάσεις της Δικαιοσύνης μετέτρεψαν σε... θρίλερ την αποφυλάκιση του κατηγορουμένου. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τόσο το αποφυλακιστήριό του όσο και το νέο ένταλμα σύλληψής του εκδόθηκαν την ίδια μέρα, με διαφορά λίγης ώρας. Σε αυτά τα έγγραφα όμως καταδεικνύεται η απόσταση από την οποία ο ανακριτής από τη μία πλευρά και οι τρεις δικαστές που έκριναν την προσφυγή του κατηγορουμένου από την άλλη προσεγγίζουν τις νομικές πτυχές σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση.

«Κλειδί» για την αποφυλάκιση του Γ. Σκαρπέλη αποτέλεσε το χθεσινό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με βάση το οποίο έγινε δεκτή παλαιότερη προσφυγή του κρίνοντας ευθέως ότι είναι άκυρη τόσο η απολογία του όσο και το ένταλμα της προσωρινής του κράτησης, αφού έγιναν χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει γνώση όλων των εγγράφων της δικογραφίας για την υπόθεση της Siemens.

«Στην ανακριτική ανεπάρκεια και την εισαγγελική ανικανότητα που αποδεικνύεται και με τη σφραγίδα του δικαστικού συμβουλίου μετά την ακύρωση της απολογίας και του εντάλματος προσωρινής κράτησης του Γιώργου Σκαρπέλη, με το νέο ένταλμα το οποίο είναι πανομοιότυπη αντιγραφή του ακυρωθέντος, προστίθεται μία δικονομική αθλιότητα, η οποία αποκαλύπτει εκδικητικότητα και εμπάθεια που δεν αρμόζουν σε ανεξάρτητους και αμερόληπτους δικαστές», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος έκπληκτος πληροφορήθηκε την έκδοση του δεύτερου εντάλματος για τον εντολέα του.

«Διατάσσει την απόλυση του κατηγορουμένου από το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, στο οποίο κρατείται με βάση το άκυρο ένταλμα προσωρινής κράτησης του 4ου ειδικού ανακριτή» επισημαίνουν στο «διά ταύτα» του βουλεύματός τους τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου (πρόεδρος Ασπασία Γρυπάρη-Μεσσηνιάτη, μέλη Ιωάννα Κοσίνα και Χαρίκλεια Ηλιοπούλου) αποφασίζοντας παράλληλα την επανάληψη της απολογίας του Γ. Σκαρπέλη.

Με βάση το βούλευμα αυτό η αποφυλάκιση του κατηγορουμένου ήταν μονόδρομος, αφού έβγαινε κερδισμένος από τη «δικονομική μάχη» που είχε δώσει. Ωστόσο, ο ανακριτής κ. Νίκος Ζαγοριανός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από τις συναδέλφους του και παρά το ότι ο Γ. Σκαρπέλης δεν έχει ακόμη- όπως λέει και η υπεράσπισή τουλάβει γνώση του συνόλου των εγγράφων της δικογραφίας, με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα προχώρησε στην έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης.

Οι αστυνομικοί δεν άφησαν τον κατηγορούμενο να κάνει ούτε ένα βήμα. Μόλις πέρασε την πόρτα του Κορυδαλλού του κοινοποίησαν το καινούργιο ένταλμα, ενώ λίγο αργότερα οδηγήθηκε φρουρούμενος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ένταλμα σύλληψης, ο Γ. Σκαρπέλης (σ.σ.: κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) θεωρείται ύποπτος φυγής και επικίνδυνος για την τέλεση και νέων αδικημάτων.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦHΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ...ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΆΡΤΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ...ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS.
ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ,ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ,ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
22-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: