Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ,ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ.

Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των παραγωγών ροδάκινου μετά την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη.

Μετά την τρίωρη σύσκεψη ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια εγγυημένη τιμή 18 λεπτών το κιλό για την παράδοση συμπύρηνων ροδάκινων στις βιομηχανίες που μπορεί να αυξηθεί έως τα 21 λεπτά. Παράλληλα ανέφερε ότι θα υπάρξει πλήρη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στις ποσότητες εκείνες που έχουν υποστεί ζημιές από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Ο υπουργός κάλεσε τους ροδακινοπαραγωγούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς από δω και πέρα θα θεωρούνται υποκινούμενες και ότι εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Από την πλευρά τους οι παραγωγοί επισημαίνουν ότι δεν επιλύθηκε κανένα από τα βασικά τους αιτήματα και ζητούν την απορρόφηση του συνόλου της παραγωγής των ροδάκινων που προορίζονται για κομπόστα, σε τιμές βιώσιμες για την καλλιέργεια.
Έτσι, τόνισαν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει και τους κοροϊδεύει.

Οι παραγωγοί παραμένουν στα μπλόκα με τα τρακτέρ τους στην Εθνική οδό και στην Εγνατία.
Πιο συγκεκριμένα, κλειστή είναι η Εγνατία στον κόμβο της Κουλούρας, η παλιά εθνική Θεσσαλονίκης - Βέροιας, κοντά στο Μακροχώρι και η εθνική Θεσσαλονίκης - Έδεσσας στα Γιαννιτσά.
Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ....ΑΝ ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ,ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΞΟΔΟΥ...ΙΣΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
17-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: