Σάββατο, Ιουλίου 04, 2009

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΑΠΟ ΚΟΛΕΓΙΑ...---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---

"...είναι υποχρέωσή μας απέναντι στο ευρωπαϊκό δίκαιο
να προχωρήσουμε στην ενσωμάτωση
της σχετικής οδηγίας για τα κολέγια..."

Αρης Σπηλιωτοπουλος,Το Βημα της Κυριακης 5/7/2009


Αναβουν ξανα τα αιματα στο χωρο της παιδειας
και μαλιστα καλοκαιριατικα...

Τις επομενες μερες,ο Υπ.Παιδειας της Νεας Δημοκρατιας,Αρης Σπηλιωτοπουλος,αναμενεται να ενσωματωσει στην Ελληνικη Νομοθεσια την Ευρωπαϊκη Οδηγια 2005/36,με την οποια θα αναγνωριζονται τα επαγγελματικα δικαιωματα των πτυχιουχων κολεγιων τα οποια συυνεργαζονται με Ευρωπαϊκα Πανεπιστημια.

Πιο συγκεκριμενα,η Ευρωπαϊκη Οδηγια 2005/36,η οποια σε λιγες μερες θα αποτελει και νομο του Ελληνικου κρατους,περιλαμβανει:

Αναγνωριση των επαγγελματικων δικαιωμάτων των αποφοιτων κολεγιων,τα οποια συνεργαζονται με Ευρωπαϊκα Πανεπιστημια.

Οσα νεα κολεγια θα ιδρυονται και θα συνεργαζονται με Πανεπιστημια της Ευρωπης...θα αναγνωριζονται αυτοματα ως Ιδιωτικα Πανεπιστημια...Το ιδιο θα γινει και με τα ηδη υπαρχονται τα οποια συνεργαζονται με Ευρωπαϊκα Πανεπιστημια.

Οι αποφοιτοι των Κολεγιων θα εχουν στα χερια τους πτυχιο Πανεπιστημιου,ομοιο με αυτο
των Ελληνικων Δημοσιων Πανεπιστημιων (ΑΕΙ).


ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2005/36,ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ,ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠ'ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΟΚΤΑ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΕΙ,ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ,ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ,ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΎΝ ΟΙ ΤΥΠΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ...

ΕΠΙΣΗΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2005/36,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!!!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΕΜΑΣ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ;;;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ...ΚΑΘΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ...ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ.

ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΕΝ ΛΟΓΟ ΟΔΗΓΙΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ,ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟ),
ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.


Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
4-7-2009

3 σχόλια:

Miltiadis είπε...

αυτό θα ισχύσει και για τα κολλέγια που συνεργάζονται με τα Αμερικάνικα πανεπιστήμια πρέζα?

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μαλλον οχι.Οταν εχουμε στα χερια μας το τελικο ΦΕΚ θα δεις...

Miltiadis είπε...

Ο μύθος των ιδιωτικών πανεπιστημίων
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=173088&ct=114&dt=07/05/2006 copy paste και ανοίξτε το σε καινούργιο tab.

Πραγματικά πιστεύω οτι αυτό το άθρο αντικατροπτίζει την ελληνική πραγματικότητα και άς έχει γραφτεί το 2006