Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2009

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ...

Ανοίγει η πόρτα για την έλευση του... Πολωνού υδραυλικού στην Ελλάδα. Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι με νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή, θα ενσωματώσει στο Εθνικό Δίκαιο την κοινοτική οδηγία Μπολκεστάιν που αποτελεί το πρώτο βήμα για την άρση των περιορισμών παροχής υπηρεσιών από επαγγελματίες κοινοτικών χωρών στην Ελλάδα.
Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα βάλει στο τραπέζι και το άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων» με διάλογο που εκτιμάται ότι θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο.

Η υιοθέτηση της κοινοτικής οδηγίας, που θα πρέπει να ενσωματωθεί στο Εθνικό Δίκαιο έως το τέλος του 2009, σημαίνει ότι αρχίζουν οι διαδικασίες για να αρθούν σταδιακά όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν σήμερα για την εγκατάσταση και παροχή υπηρεσιών από Ευρωπαίους επαγγελματίες στην Ελλάδα. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει σε πρώτη φάση την καταγραφή των περιορισμών αυτών σε μια σειρά επαγγέλματα μεταξύ των οποίων είναι μηχανικοί, αρχιτέκτονες, φοροτεχνικοί, αρτοποιοί, κτηματομεσίτες, εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς, ιδιωτικά γηροκομεία, οικιακοί βοηθοί κ.ά. Πρόκειται συνολικά για πάνω από 25 γενικές κατηγορίες επαγγελμάτων, οι οποίες θα περάσουν από κόσκινο για να εντοπισθούν φραγμοί και περιορισμός στην είσοδο αντίστοιχων επαγγελματιών από χώρες της Ε.Ε.

Οι περιορισμοί αυτοί αφορούν, μεταξύ άλλων, και πρόσθετες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις για τους ξένους επαγγελματίες, ενώ θα αξιολογηθούν ακόμη και άλλες προϋποθέσεις που ισχύουν σήμερα για την άσκηση των επαγγελμάτων όπως πληθυσμιακά, χωροταξικά, κατώτατες αμοιβές (π.χ. προβλέπεται σήμερα ανώτατο όριο αριθμού χορήγησης αδειών για αρτοποιεία ανά περιοχή).

Η γενική κατεύθυνση είναι η κατάργηση των περιορισμών αυτών. Ωστόσο, δίνεται η δυνατότητα στα κράτη- μέλη να διατηρήσουν ορισμένους, εφόσον πείσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι λειτουργούν προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος ή της δημόσιας ασφάλειας και υγείας. Να σημειωθεί ότι από την οδηγία Μπολκεστάιν εξαιρούνται τα λεγόμενα στην Ελλάδα «κλειστά επαγγέλματα» όπως είναι οι συμβολαιογράφοι, οι μεταφορείς με οχήματα δημοσίας χρήσεως, τα ταξί, οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί, οι δικηγόροι κ.ά.

ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ,ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ,ΕΛΕΓΑ ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ,ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΔΗΓΙΑ,ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ;;;;

ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ,ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΤΩΡΑ,ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΑ.
ΜΑΛΑΚΕΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
17-7-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΡΕΖΑ,ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΩΝΟΥΣ?
ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΛΩΝΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΛΟΧΩΡΑ...
ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ-ΠΟΛΩΝΩΝ-ΡΟΥΜΑΝΟΜΟΛΔΑΒΩΝ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΖΑ μην τα ισοπεδώνεις ολα

"ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ"

εξαιρούν τα «κλειστά επαγγέλματα» όπως είναι οι συμβολαιογράφοι, οι μεταφορείς με οχήματα δημοσίας χρήσεως, τα ταξί, οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί, οι δικηγόροι κ.ά.

Λές,

ο Καρατζαφερης εκτός απο ΠΡΟ-ΠΟτζής να είναι και ΤΑΞΙτζής;

Ποσοι ακομα βολευτές, πρωην και νυν είναι ΤΑΞΙτζήδες, φορτηγατζήδες;

Για ψαξτο

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΑΣ ΗΛΙΘΙΕ ΠΡΕΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΝΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΙΑΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ....