Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2009

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ DNA,ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΜΕΡΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΜΑΣ

Ελεύθερη χρήση των καμερών από την Αστυνομία, καταγραφή ήχου και εικόνας σε 24ωρη βάση από τους δημόσιους χώρους χωρίς καμία δικαστική εγγύηση και καθιέρωση υποχρεωτικής πλέον συλλογής γενετικού υλικού (DNA) από υπόπτους, ακόμη και για την τέλεση πλημμελημάτων, είναι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο της πολιτικής «νόμος και τάξη», όπως την εγκαινίασε μετά τις ευρωεκλογές, δείχνει να αδιαφορεί πλήρως για στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα. Υιοθετεί, έτσι, τη σκληρή γραμμή της καθολικής καταγραφής ήχου και εικόνας από τις αστυνομικές κάμερες. Ταυτόχρονα διευρύνει υπέρμετρα το πεδίο εφαρμογής των τραπεζών DNA. Το γενετικό υλικό θα συλλέγεται πλέον προληπτικά και υποχρεωτικά (όχι ύστερα από απόφαση δικαστικού συμβουλίου) για όλους όσοι προσάγονται με σοβαρές ενδείξεις, ακόμη και πλημμέλημα, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τριών μηνών.
Δηλαδή, το σύνολο σχεδόν
των αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα!


Με τις τροπολογίες που επεξεργάστηκε βασικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκης, αλλά κατατέθηκαν και με τις υπογραφές των υπουργών Δικαιοσύνης Ν. Δένδια, Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου και Μεταφορών και Επικοινωνιών Ε. Στυλιανίδη:

Εξαιρείται από τις διατάξεις του νόμου 2472/1997 (περί προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων) και δίδεται στη δημόσια αρχή (βλέπε ΕΛ.ΑΣ.) η δυνατότητα να επεξεργάζεται το υλικό που θα συλλέγει από τη λειτουργία των ειδικών τεχνικών μέσων καταγραφής ήχου και εικόνας σε δημόσιους χώρους.
Σκοπός της εξαίρεσης είναι γενικά, η διαφύλαξη της ασφάλειας του κράτους, της άμυνας και της δημόσιας ασφάλειας, η προστασία προσώπων και πραγμάτων και η διαχείριση της κυκλοφορίας. Δηλαδή, τα πάντα.

Το υλικό που θα συλλέγεται, εφόσον χρησιμεύει στη βεβαίωση εγκλημάτων που τελέστηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, διατηρείται για όσο διάστημα οι εισαγγελικές αρχές κρίνουν αναγκαίο. Διαφορετικά, θα τηρείται για 7 ημέρες στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ. και μετά θα καταστρέφεται με πράξη του εισαγγελέα. Η παραβίαση των διατάξεων αυτών τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους...

Εως τώρα, με την τροπολογία του 2007, η καταγραφή ήχου και εικόνας από δημόσιες συγκεντρώσεις επιτρεπόταν μόνο έπειτα από εντολή της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα συγκεντρώνει γενετικό υλικό υποχρεωτικά από κάθε ύποπτο, ακόμη και για πλημμέλημα. Εως σήμερα το άρθρο 200Α του κώδικα ποινικής δικονομίας προέβλεπε ότι το δικαστικό συμβούλιο μπορεί να διατάξει τη συλλογή γενετικού υλικού για σοβαρά κακουργήματα.
Εάν η ανάλυση του DNA αποβεί αρνητική, αυτό καταστρέφεται αμέσως. Διαφορετικά, τηρείται σε ειδικό αρχείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και καταστρέφεται μετά τον θάνατο του προσώπου. Η λειτουργία του αρχείου εποπτεύεται από τον εισαγγελέα Εφετών.

Προβλέπεται, τέλος, ότι ο εφέτης που ορίστηκε από την Ολομέλεια Εφετών ανακριτής ολοκληρώνει την ανάκριση ακόμη και εάν προαχθεί σε ανώτερο βαθμό.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ SCOTLAND YARD,ΩΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ.

ΤΕΛΟΣ,ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΊΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ,ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ.

ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
10-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: