Κυριακή, Ιουλίου 12, 2009

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Α N1H1,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

BAXTO,GLAXOSMITHKLEIN,NOVARTIS,
SANOFI-PASTEUR ΚΑΙ SOLVAY
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ
ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ H1N1.


Την ελληνική πίτα των οκτώ εκατομμυρίων εμβολίων αξίας 64 εκατ. ευρώ που έχει παραγγείλει το υπουργείο Υγείας διεκδικούν πέντε φαρμακευτικές εταιρείες που ειδικεύονται στην παρασκευή εμβολίων, οι οποίες πλέον διαγκωνίζονται για την πρωτιά στην ανάπτυξη του εμβολίου για τη νέα γρίπη.
Σκληρές είναι οι διαπραγματεύσεις των Ελλήνων αρμοδίων με τους πέντε πολυεθνικούς κολοσσούς (πρόκειται για τις εταιρείες που ακολουθούν με αλφαβητική σειρά: «Baxter»,«GlaxoSmithKlein», «Novartis»,
«Sanofi-Pasteur» και «Solvay») ώστε να επιτευχθεί τιμή κόστους χαμηλότερη από την τιμή εκκίνησης που ατύπως καθορίστηκε με συμφωνία τους σε 8 ευρώ ανά σκεύασμα.
Σε ό,τι αφορά την προμήθεια της Ελλάδας με τα νέα πανδημικά εμβόλια (έχουν ζητηθεί οκτώ εκατομμύρια εμβόλια),πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι η χώρα βρίσκεται πολύ ψηλά στην ευρωπαϊκή λίστα αναμονής των εταιρειών - Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία έδειξαν επίσης γρήγορα αντανακλαστικά στις παραγγελίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κ. Γιάννη Πιερρουτσάκο: «Αρμοδίως έχουν γίνει προσύμφωνα και με τις πέντε φαρμακευτικές εταιρείες. Ο χρόνος παράδοσης, το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, και η έγκριση από τον ΕΜΕΑ είναι οι δύο βασικοί όροι που θέτουμε».
Ολες οι εταιρείες βρίσκονται στο στάδιο των ερευνών για την παρασκευή του πανδημικού εμβολίου. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα δεδομένα, τρεις εξ αυτών (οι τρεις πρώτες) έχουν λάβει μια «πρώιμη» -όπως χαρακτηρίζεται- άδεια έγκρισης από τον αρμόδιο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (European Medicines Agency, ΕΜΕΑ), η οποία προσώρας τους δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων.
Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί κ.Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), του καθ’ ύλην αρμόδιου ελληνικού οργανισμού για την παρακολούθηση των «κινήσεων» των πέντε εταιρειών, ότι ήδη οι εν λόγω φαρμακευτικές έχουν ξεκινήσει την επώαση του στελέχους Η1Ν1, βρίσκονται δηλαδή
στη φάση παραγωγής του εμβολίου.

Το ποια εταιρεία θα κόψει το νήμα τερματισμού όμως δεν κρίνεται μόνο από την ταχύτητα παραγωγής των αναγκαίων ποσοτήτων εμβολίων, αλλά -κυρίως- από το εάν θα λάβει το ίδιο γρήγορα τη σχετική έγκριση για την κυκλοφορία του σκευάσματος από τον ΕΜΕΑ, κάτι που προϋποθέτει την επιτυχημένη ολοκλήρωση των κλινικών μελετών τους.

ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟ -ΑΚΡΑΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ- ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΕΘΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ.

ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΜΙΖΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ!!!!

ΠΡΕΖΑ TV
12-7-2009


ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΡΛΑΤΗΡΑ-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: