Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2009

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡOYN ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣOYN ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Α N1H1 ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ,ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΑ ΣΤΟ ΑΥΓΟ...--ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--

Ιδιαίτερα προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στον εμβολιασμό των παιδιών, ειδικά σε όσα είναι κάτω των δύο ετών και σε όσα έχουν αλλεργία στο αυγό.
Πρόβλεψη για «μπλακάουτ» στην Υγεία λόγω έλλειψης σχεδιασμού κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος θεωρεί τη διάγνωση από τηλεφώνου «απαράδεκτη».
Ήδη αρκετοί είναι αυτοί που αισθάνονται «ανοχύρωτοι» και αναζητούν στα φαρμακεία τα εμβόλια της νέας γρίπης, αλλά και φάρμακα για να τα λάβουν... προληπτικά.
«Έχουν εμφανιστεί αρκετοί που ζητούν το εμβόλιο της νέας γρίπης, ταμιφλού, αλλά και το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος έχει τρομάξει και ότι στο πρώτο πραγματικό κύμα της γρίπης που θα περάσει από τη χώρα μας θα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στα νοσοκομεία», λέει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος.

Την ανυπαρξία σχεδιασμού τονίζουν επιστημονικοί φορείς και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του διευθυντή του Αλλεργιολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Παίδων «Π&Α Κυριακού» και αντιπροέδρου της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Αλλεργιολογίας κ. Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος εξηγεί πως το νοσοκομείο δεν έχει την κατάλληλη υποδομή να υποδεχθεί περιστατικά για το ειδικό σχήμα εμβολιασμού που απαιτείται. «Το εμβόλιο, ακριβώς επειδή καλλιεργείται σε αυγά, θα πρέπει σε παιδιά κάτω των δύο ετών, αλλά και σε αυτά που έχουν αλλεργία στο αυγό, να γίνει σε εξειδικευμένα τμήματα, όπως είναι της πανεπιστημιακής κλινικής στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούν να γίνουν εμβολιασμοί από παιδίατρους. Θα δημιουργηθούν προβλήματα σε σχέση με τη δόση και την αντιδραστικότητα», εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος.

Την ίδια στιγμή για έλλειψη μέτρων και διαλόγου με το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ενώ οι γιατροί θεωρούν την τηλεφωνική διάγνωση «απαράδεκτο μέτρο. Τίποτα δεν μπορεί να αποκαταστήσει την κλινική εικόνα, εκτίμηση και τελικά διάγνωση. Προκειμένου να μην παρατηρηθεί “μπλακάουτ” στα νοσοκομεία, η λύση είναι να χρησιμοποιηθεί πιο εκτεταμένο δίκτυο, όπως είναι η συνεργασία με τα ιδιωτικά ιατρεία, ακόμη και εθελοντικά. Θα πρέπει να ανοίξει διάλογος με το υπουργείο για να συζητήσουμε τα μέτρα», λέει ο κ. Γιώργος Ελευθερίου, γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου «το δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης ανήκει κατά 90% στα ιδιωτικά ιατρεία και στους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς που είναι ήδη συμβεβλημένοι με το Δημόσιο». Οι ιδιωτικοί γιατροί μάλιστα δηλώνουν διαθέσιμοι να παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Παραλληλα,δύο αρχιεπίσκοποι με μεγάλη επιρροή στην Αγγλικανική Εκκλησία συνέστησαν χθες να σταματήσει να χρησιμοποιείται το δισκο πότηρο στη θεία μετάληψη για να περιοριστεί η διάδοση της νέας γρίπης.
ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΔΕΝ ΚΟΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΙΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ.
ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ...

Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Ρόουαν Ουίλιαμς, και ο αρχιεπίσκοπος του Γιορκ, Τζον Σεντάμου, συνέστησαν με επιστολή που απηύθυναν προς όλους τους επισκόπους της Εκκλησίας τους να ανασταλεί η χρήση του δισκοπότηρου κατά τη θεία μετάληψη. Σύμφωνα με την αγγλικανική παράδοση, εκτός από την όστια, ο ιερέας προσφέρει στους πιστούς να πιουν μια γουλιά κρασί από το δισκοπότηρο. Έτσι στη διάρκεια της μετάληψης το δισκοπότηρο περνάει από στόμα σε στόμα.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ,ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ;;;;
ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ "ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ" ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧEI H ΕΠΟΧΙΚH ΓΡΙΠH...ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΩΡΑ;;;;
ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΗΤΣΑΚΟ...ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
24-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: