Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2009

ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ...ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟ SIBILLA-GR,ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΠ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.

Δύο σενάρια κυκλοφόρησαν στα κυβερνητικά γραφεία, μετά την αιφνιδιαστική αλλαγή στην κορυφή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με την αντικατάσταση του έως τώρα διοικητή, διπλωμάτη Ι. Κοραντή, από τον τέως εισαγγελέα, Δ. Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, η αλλαγή αυτή γίνεται για να λειτουργήσει καλύτερα η υπηρεσία αυτή με το νέο θεσμικό της πλαίσιο και γίνεται επίκληση των "εγγυήσεων δικαστικής ανεξαρτησίας" που παρέχει ο κ. Παπαγγελόπουλος.
Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές συνέδεαν ευθέως την τοποθέτηση του νέου διοικητή με επικείμενες εξελίξεις στο χώρο της τρομοκρατίας, στις οποίες η ΕΥΠ θα έχει αποφασιστικό ρόλο. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν μέχρι σήμερα ο εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής και επικεφαλής της Υπηρεσίας Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος.

Το δεύτερο σενάριο, όμως, συνδέει την αντικατάσταση του κ. Κοραντή με τις αποκαλύψεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες για τη δράση της συμμορίας των απαγωγέων. Από τις μαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών τους που έκανε η ΕΥΠ, προέκυψαν και οι αναφορές τους σε υπουργούς, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τους.

Την ειδηση για την αλλαγη φρουρας στην ΕΥΠ μαζι με πληθος ερωτηματων φωτια,εφερε στην επιφανεια το sibilla-gr.

ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τι αποκαλυψη και μαλακιες,το γεγονος ηταν γνωστο εδω και μερες,η ανακοινωση βγηκε χθες επισημα και σημερα η ειδηση υπηρχε σε ολες τις εφημεριδες