Τρίτη, Ιουλίου 14, 2009

ΥΠΟΠΤΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΗ ΤΗΣ SIEMENS...ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ...

Μετά την περίπτωση του Γ. Σκαρπέλη, άλλος ένας κατηγορούμενος της υπόθεσης Siemens, ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της Ηλίας Γεωργίου, κατάφερε να θέσει σε αμφιβολία τη νομιμότητα του κατηγορητηρίου αλλά και της προφυλάκισής του.

Το δικαστικό συμβούλιο αφήνει εκ νέου έκθετο τον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό για τους χειρισμούς του στην υπόθεση. Ουσιαστικά θεωρεί παράνομη την άρνησή του να του χορηγήσει κρίσιμα έγγραφα της δικογραφίας, τα οποία συνδέονται όχι μόνο με την προμήθεια του συστήματος C4Ι, αλλά και με την υπογραφή της σύμβασης για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, που αποτέλεσε τη βάση της ποινικής δίωξης εναντίον του. Σύμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή δήλωσε ότι δεν έλαβε γνώση όλων των εγγράφων της δικογραφίας.

Ο ανακριτής απάντησε ότι είχε ήδη λάβει ένα μεγάλο μέρος κατά την αρχική του εμφάνιση, που αφορά την κατηγορία που του αποδίδεται, και ότι τα λοιπά έγγραφα που ζήτησε, του χορηγήθηκαν προκειμένου με δικές του δαπάνες να βγάλει αντίγραφα.
Οι δικαστές του συμβουλίου έκριναν ότι δεν κατέστη σαφές αν στον κατηγορούμενο ανακοινώθηκε το σύνολο των εγγράφων της δικογραφίας, ούτε αν έλαβε γνώση και αντίγραφα.
Οι δικηγόροι του κατηγορουμένου μετά την εξέλιξη αυτή εκτιμούν ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ακύρωση από τις δικαστικές αρχές όλων των ανακριτικών πράξεων κατά τη διαδικασία απολογίας και φυσικά της προσωρινής του κράτησης.

ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΝΟΧΟΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
14-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: