Κυριακή, Αυγούστου 02, 2009

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 40 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΤΟΣΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ;;;;

Με το λουκέτο επί θύραις βρίσκονται περίπου 40 ραδιοφωνικοί σταθμοί που ανήκουν σε Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης και της Δωδεκανήσου. Ο λόγος αφορά τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών που περιλαμβάνονται στον νόμο για τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αυτόν που ψήφισε η Βουλή το 2007 και το ενδεχόμενο να «σιγήσει» η φωνή της Εκκλησίας στα FM προκάλεσε την παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου καθώς και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Αμφότεροι φέρονται να έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να μην αντιμετωπίζει τους εκκλησιαστικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς με τα ίδια κριτήρια με τους υπόλοιπους, ενώ την ίδια ώρα ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος διαμηνύουν πως «αν δεν υπάρξει αλλαγή πλεύσης», τα εκκλησιαστικά ραδιόφωνα θα αναγκαστούν να σταματήσουν να εκπέμπουν και τότε... πιστοί θα βγουν στους δρόμους.
«Εμείς ούτε διαφημίσεις έχουμε, ούτε θέλουμε να έχουμε, ούτε κερδοσκοπικός είναι ο σταθμός μας. Ο μόνος λόγος που η Αρχιεπισκοπή Κρήτης χρειάζεται ραδιοφωνικό σταθμό είναι για να επικοινωνεί, να κατηχεί, να βρίσκεται κοντά στο ποίμνιό της», δηλώνει
ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.


Ο σχετικός Νόμος (3592/2007) προβλέπει, μεταξύ άλλων, την υποχρέωση των υποψηφίων προς αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών να διαθέτουν ως ελάχιστο κεφάλαιο, ποσό που κυμαίνεται από 60.000 έως και 500.000 ευρώ (ανάλογα με την περιοχή και τον πληθυσμό), κατώτατο αριθμό προσωπικού (τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι) πλήρους απασχόλησης με σύμβαση εργασίας, ενώ θέτει ως ανώτατο όριο γεωγραφικής κάλυψης (εμβέλειας εκπομπής) μέχρι τρεις νομούς.
«Χωρίς έσοδα είναι προφανές ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός μας δεν μπορεί να απασχολεί επαγγελματίες αλλά ούτε να διαθέσει 150.000 ευρώ που απαιτεί ο νόμος ως εγγύηση. Ως εκ τούτου με τα κριτήρια αυτά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Γι’ αυτό ζητήσαμε να υπάρξει μια εξαίρεση για τους σταθμούς της Εκκλησίας. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε ο σταθμός μας θα σιγήσει και βεβαίως θα υπάρξει κοινωνική αναστάτωση», εκτιμά ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης. Οπως υποστηρίζει ο κ. Ειρηναίος, παρά τις διαβεβαιώσεις αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων τόσο στον ίδιο όσο και στον Οικουμενικό Πατριάρχη έως σήμερα δεν προωθήθηκε κάποια ρύθμιση.

ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΤΟΣΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;;;

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ...ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ...ΠΟΙΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ;;;

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
2-8-2009

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν φοβάμαστε κάποιον για το λόγο του, τότε χαμένοι είμαστε εμείς!

θόδωρος, Συκιές Θεσσαλονίκης

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω το τρόπο αντιμετώπισης που λες "ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΤΟΣΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ".
Με την ίδια λογική τι σκατά θέλει ο κοσμάκης τόσα πολλά blogs που ο καθένας λέει ότι του κατέβει χωρίς καν μερικοί από αυτούς να έχουν έστω μία στοιχιώδη μόρφωση; Με την ίδια λογική τι θέλουμε να έχουμε τόσα κανάλια στη TV αφού έτσι και αλλιώς θα βγάλουν στη φόρα μόνο ότι θέλουν; και πολλά άλλα.
Τώρα εσάς σας πείραξε λογικά γιατί μιλάμε για εκκλησία. Ε, τι σας πείραξε; Τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι σταθμοί όλοι ξέρουμε ότι δε θα φερθούν ψεύτικα στους ακροατές τους, ούτε θα τρελαθούν στις κομπίνες με τους αριθμούς υπερχρέωσης για επικοινωνία με το κόσμο, ούτε θα προσπαθήσουν σίγουρα να φάνε το δικό σου ψωμί. Έχουν χαμηλή όντως ακροαματικότητα, άρα δε πρέπει να τους φοβάται κανείς και όποιος τους ακούει έχει τον δικό του και μόνο λόγω που τους ακούει.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μπορει να υπαρξει πολυφωνια πανω στο Ορθοδοξο δογμα;;;Θελεις να μας τρελανεις εντελως;;;Τι το διαφορετικο μπορει να πει ο ενας σταθμος της εκκλησιας απο τον αλλο ;;;Προταση μας ειναι,αφου ζουμε σε ενα κρατος που το παπαδαριο εξακολουθει να κανει κουμαντο και θελει σοωι και καλα ΜΜΕ στην κατοχη του να εχει 1 συχνοτητα πανελλαδικης εμβέλειας,αλλα με την υποχρεωση να παρουσιαζει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ οι οποιες να απευθυνονται ομως σε ολα τα target groups των πιστων.

Ανώνυμος είπε...

Να τις βαλει στον κολο του ......

Ανώνυμος είπε...

sas pirame xampari ti rolo varate, oti kai na kani i ekklisia oti kai na kanoun i papades esis eki, me ena arnitiko sxolio, na krinete kai na katakrinete, gia ola exete ena logo kako na pite gia ola exete mia diastrevlosi na kanete, kai na parousiazete to aspro mauro kai to mauro aspro.poli apla thelete na eksafanisti i eklisia kai na aposximatistoun i ieris tis kai tote ola tha einai meli gala. MPRAVO SAS pezete poli orea to pexnidi ton evreon kai ton masonon, etsi telies marionetes tous eiste. oti sas lene i evreomasoni na pite auto lete. kai exete tin entiposi oti me auta ta xaza tha pliksete tin ekklisia kai tha amaurosete to timio raso, kouna pou sas kounage, afiste tin ekklisia sto ergo tis, kai stamatiste na tin lidorite.Ena me stenaxori to pos antropi pou theloun na to pezoun kai na einai proodeutiki einai toso opistodromiki telika kai toso osteoporomeni, krima pouthena den vlepo eksodo.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες δημοκρατικές ευαισθησίες έχεις πρέζα.

Εσύ αλήθεια τι χρειάζεται να έχεις μπλογκ και να γράφεις κατεβατά που είναι αντιγραφή από αλλού;

Ανώνυμος είπε...

oi eklisia prepei na katargi8ei kanei poli kako stous neous tous kanei xazous

Ανώνυμος είπε...

Άκου, το πράγμα ξεκινάει απο τη διψα για πλουτισμό και μόνο.
Πρώτα μπαίνει ένας μεγάλος σταυρός στη κορυφή του όποιου βουνού (με λίγο θαύμα γίνεται), και στη συνέχεια παίρνει ρεύμα (είναι νόμος) και φωταγωγείται.
Μόλις μπεί το ρεύμα , τσσούπ να και ο ραδιαφωνικός σταθμός για ψαλμωδίες νκαι κηρύγματα για άπιστους.
Σχεδόν όλες οι βουνοκορυφές είναι πλέον ιδιοκτησίες θρησκευτικών, μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων με άδειες που θέλουν σκληρό ξεσκάλισμα.
Αυτοί οι ίδιοι οι ψυχο-έμπορες βγάζουν και μια βούλα του βυζαντινού αυτοκράτορα και κατακλέβουν τις περιουσίες κράτουσ και λαού.
Ακούς ανώνυμε του 12:34πμ τι δημοκρατικές διαδικασίες ακολουθείτε ;
Κατάλαβες τώρα ανώνυμε 12:13μμ ;
Οι ραδιοφωνικές τους συχνότητες ίναι τόσες όσες είναι οι βουνοκορυφές της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπεις ποιο είναι το πραγματικό αμάρτημα της Εκκλησίας εδώ. Τι απαιτεί το κράτος; Να απασχολεί προσωπικό χωρίς να λαμβάνει υπόψη τον εθελοντισμό. Δεν έχει λεφτά η Εκκλησία να δίνει σε νέο κόσμο ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ στην τελική που τους έχει φάει η ανεργία ΕΝΑ ΠΟΣΤΟ; Στην καλή θέληση βασίζονται; Αυτοί γιατί ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Είναι αντικοινωνικός ο ρόλος του παπαδαριού στην προκειμένη περίπτωση, αντιεργατικός!
Έχουν μάθει στο τζάμπα κι αυτοί. Τα περισσότερα καβούρια του κόσμου ξέρετε που βρίσκονται;

ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΡΑΣΟΥ.

antinor είπε...

Ειναι προτιμοτερο να εχει η εκκλησια συχνοτητες παρα τα πρεζονια θολοκουλτουριαριδες της δεκαρας που επειδη γραφετε σε υφος καταγγελτικο νομιζετε οτι κατι προσφερετε,ειστε αχθοι αρουρης