Δευτέρα, Αυγούστου 17, 2009

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ 8,5% ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ"...

Μείωση των αφίξεων ξένων επισκεπτών στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και τον Ιούλιο δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων. Η μείωση των αφίξεων στο πρώτο επτάμηνο του έτους υπολογίζεται σε 8,5%. Οι συναλλαγματικές εισπράξεις παρουσίασαν υποχώρηση κατά 14,5% για την ίδια περίοδο.

Το ινστιτούτο παρουσιάζεται συγκρατημένα αισιόδοξο ότι η υποχώρηση θα διατηρηθεί σε μονοψήφια επίπεδα για το σύνολο του έτους -υπό την προϋπόθεση ότι ο Αύγουστος θα ακολουθήσει την τάση που έχει διαμορφωθεί. Παράλληλα, θεωρεί ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας αυξήθηκαν τον Ιούλιο, κατά 7,6%, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία.

Περισσότερο "ανθεκτικοί" προορισμοί αποδεικνύονται η Ρόδος, η Σκιάθος και η Ζάκυνθος, με υποχώρηση των αφίξεων κατά 3% για τα δύο πρώτα νησιά και 5,5% για το τελευταίο. Περισσότερο πλήττονται Χίος (-26,3%), Κεφαλλονιά (-23,6%), Σάμος (-14,1%) και Χανιά (-13,4%). Υποχώρηση κατά 20% παρουσιάζει η άφιξη Ρώσων τουριστών στη Χαλκιδική, ενώ κατά 50% και 35% έχουν μειωθεί αντίστοιχα οι αφίξεις Γερμανών και Βρετανών στο Ηράκλειο.
Όσον αφορά στους Έλληνες τουρίστες, φαίνεται ότι επιλέγουν να κάνουν διακοπές μικρότερες σε διάρκεια απ΄ότι τα προηγούμενα χρόνια. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων παρουσιάζει μειώσεις που ξεπερνούν σε ορισμένες περιοχές και το 20%.

Δυσμενείς είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις τουριστικές βιομηχανίες και των γειτονικών χωρών. Οι αφίξεις τουριστών από την αρχή του έτους έχουν μειωθεί κατά 18,2% στο Ισραήλ, 11,5% στην Ισπανία και 10,8% στην Κύπρο. Οριακή είναι πάντως η μείωση των αφίξεων στην Τουρκία (-0,9%), ενώ αυξήθηκαν οι αφίξεις στο Μαρόκο και στην Τυνησία, κατά 9% και 0,9% αντίστοιχα. οι συναλλαγματικές εισπράξεις και σε αυτές τις τρεις χώρες έχουν όμως μειωθεί.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ,ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΜΕ....

ΠΡΕΖΑ TV
17-8-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

RE SY PREZA, SYMFWNOYME KAI MIA FORA! EYGE