Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2009

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΤΑ 9,7%...ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ,ΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ...

Μείωση καθαρών κερδών της τάξης του 9,7% παρουσίασε ο όμιλος του ΟΤΕ στο εξάμηνο, με αποτέλεσμα αυτά να διαμορφωθούν στα 271,4 εκατ. ευρώ, ενώ μικρότερη υποχώρηση, της τάξης του 5,9% στα 2,94 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο κύκλος εργασιών
σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2008.

Τα ενοποιημένα κέρδη εξαμήνου επιβαρύνθηκαν από τη μεγάλη πτώση των κερδών του β' τριμήνου κατά 97% και ανήλθαν σε 4,7 εκατ. ευρώ από 159,3 εκατ. το ίδιο διάστημα το 2008.

Οι αναλυτές των περισσότερων ξένων οίκων, όπως της J.Ρ. Morgan, της Citi και της HSBC χαρακτήρισαν κατώτερα των αναμενομένων τα αποτελέσματα του β' τριμήνου του ΟΤΕ, αποδίδοντάς σε διαφόρους λόγους, όπως στην οικονομική κρίση, στον έντονο ανταγωνισμό και στις ρυθμιστικές παρεμβάσεις.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης, ανέφερε ότι «κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους συνεχίστηκε η αδυναμία των οικονομιών των χωρών στις οποίες λειτουργεί ο όμιλος. Υπολογίζεται ότι η συνολική δαπάνη για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στην Ελλάδα μειώθηκε κατά περίπου 7% στο πρώτο εξάμηνο του 2009, ενώ παρόμοια ή μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία».

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΠΟΜΠΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
7-8-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: