Τρίτη, Αυγούστου 04, 2009

ΠΑΝΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ...ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...

Τουρκικό τουριστικό σκάφος εντοπίσθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Ρω. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στο σκάφος επέβαιναν εκτός του κυβερνήτη, τέσσερα άτομα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, τα οποία κατά δήλωσή τους είχαν την ιδιότητα του δημοσιογράφου, του τηλεοπτικού σταθμού Ι.Η.Α. Το σκάφος απέπλευσε ύστερα από έλεγχο και συστάσεις ανδρών του Λιμενικού, που έσπευσαν επί τόπου.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν για δεύτερη φορά να στοιχειοθετήσουν νέα αμφισβήτηση για την κυριαρχία της νησίδας. Ομάδα δημοσιογράφων της εφημερίδας «Σαμπάχ» ισχυρίζεται ότι συνελήφθη κοντά στο «απροσδιορίστου κυριότητας» -όπως το χαρακτηρίζει - νησί της Ρω και οδηγήθηκε πίσω στο Κας της Τουρκίας.

Τόσο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όσο και η τουρκική κυβέρνηση δεν προέβησαν σε κανένα σχόλιο.

Χθες Δευτέρα το «κανάλ D» με εικόνες από τη Ρω και το φυλάκιο που βρίσκεται εκεί υποστήριζε ότι «η Ελλάδα, με ένα νέο τετελεσμένο, οικειοποιήθηκε μια νησίδα που δεν ανήκει σε κανέναν».
Το ρεπορτάζ ενέτασσε τη Ρω μεταξύ των «απροσδιορίστου κυριότητας» νησίδων και υποστήριζε ότι «η νησίδα δεν είναι έδαφος ούτε της Τουρκίας, ούτε της Ελλάδας και ήδη απαγορεύεται ο εποικισμός της και η εγκατάσταση στρατιωτών».

Παρά το θερινό μορατόριουμ για την αποφυγή εντάσεων στο Αιγαίο, δεν έλειψαν οι αερομαχίες μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αεροσκαφών.
Συνολικά 16 τουρκικά μαχητικά, εκ των οποίων τα οκτώ οπλισμένα, πετώντας σε δύο σχηματισμούς πραγματοποίησαν την Τρίτη έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας,
πετώντας στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν και προχώρησαν στην αναγνώριση και αναχαίτισή τους και σε τρεις περιπτώσεις σημειώθηκαν σκληρές αερομαχίες με τρεις εμπλοκές.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ...
ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΗ ΝΗΣΙΔΑ ΡΩ) ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ,ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΡΟΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ,ΩΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ...ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ...

ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ...ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
4-8-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ολα τα ξεπουλησαν γαμω το μουνι της μανας τους,πασοκ και νδ ξεχασαν εμας τουσ ακριτεσ και μασ κατεστρεψαν οικονομικα!πιοπροσβασιμα ειναι τα νησια του αιγαιου απο τουρκκια παρα απο αθηνα. οπως εδωσαν την Κυπρο ετσι τωρα και τα νησια. Θα γυρισει ο τροχοσ ρε!!!!!ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

www.dorabak.gr/