Τρίτη, Αυγούστου 25, 2009

ΕΤΣΕΙΛΑΝ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΥΑΘ,ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ...

Με ανήλικους εργαζόμενους από τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ προσπαθεί η Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) να καλύψει τις ανάγκες σε εργατικό δυναμικό. Το γεγονός καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές της ΕΥΑΘ μετά το χτεσινό περιστατικό που αποκάλυψε σε όλο του το μεγαλείο τα νέα ήθη που εισάγονται στη λειτουργία της επιχείρησης λίγο μόλις διάστημα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ δίνοντας το 49% σε ιδιώτες.

Χτες το πρωί λοιπόν, η Ε. Κατή λειτουργώντας ως προϊσταμένη του συνεργείου ύδρευσης που λειτουργεί στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, έδωσε εντολή στους μαθητευόμενους του ΟΑΕΔ να πάνε να τοποθετήσουν υδρόμετρα μόνοι τους, χωρίς την παρουσία τεχνίτη υδραυλικού της ΕΥΑΘ.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές της ΕΥΑΘ, όταν ένας από τους ανήλικους μαθητές των σχολών του ΟΑΕΔ αντέδρασε και αρνήθηκε να αναλάβει αυτή την ευθύνη, η εν λόγω κυρία άρχισε να τον τραβολογά από το μανίκι. Αμέσως ξεκίνησαν αντεγκλήσεις ανάμεσα στην «προϊσταμένη» και τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ οι οποίες κατέληξαν σε υποβολή μηνύσεων και στη μεταφορά εργαζομένων της ΕΥΑΘ στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να περάσουν αυτόφωρο σήμερα το πρωί.

Πάγια πρακτική χρόνων, ήταν η εκπαίδευση μαθητευόμενων στο πλάι των συνεργείων της ΕΥΑΘ. Στο πλαίσιο αυτής της πρακτικής άσκησης, οι μαθητευόμενοι παρακολουθούσαν τους ειδικευμένους τεχνίτες της ΕΥΑΘ και κάποιες φορές δούλευαν, πάντα όμως υπό την επίβλεψή τους. Χτες το πρωί για πρώτη φορά ανατέθηκε κανονική εργασία στους μαθητευόμενους χωρίς επίβλεψη.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ,ΘΑ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ Η ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ Ο ΟΠΟΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
25-8-2009

2 σχόλια:

Giwrgos είπε...

Ξύνεις πληγές ΠΡΕΖΑ μου... έχω χάσει τον θείο μου και ένα φιλαράκι την ώρα που βάζαν ρολόγια της ΕΥΑΘ!
Ο θείος μου μάλιστα δεν πέθανε ακαριαία. Η ιστορία του είναι σοκαριστική και πάντα με στεναχωρεί. Πρώτα εμφανίστηκε μέσα από τον σωλήνα ύδρευσης ενός διαμερίσματος ένας μεγάλος κίτρινος εξωγήινος και τον ρώτησε στα αγγλικά "πως νομίζεις ότι έχεις τις γνώσεις για τόσο επικίνδυνες εργασίες;" . Ο θείος μου σάστισε που ήρθε αντιμέτωπος με τον χειρότερό του εφιάλτη. Τότε ο εξωγήινος γέλασε κοιτάζοντάς τον στα μάτια και του λέει "για την αλλαζονεία σου και μόνο θα σε τιμωρήηηησωωωωωω γιααα" (στα ελληνικά αυτή την φορά, με βαριά Θεσσαλονικιά προφορά!). Τού 'κοψε αργά αργά τα δύο πόδια και τον άφησε να πεθάνει από αιμοραγία με φριχτούς πόνους!
Απορώ η συγκεκριμένη προϊστάμενος αν έχει λίγο τσίπα απάνω της και αν της είχε τύχει κάτι παρόμοιο σε κοντινό πρόσωπο - θα έδινε τόσο ανεύθυνες εντολές σε ανειδίκευτους;

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά τα μαστόρια από τις σχολές του ΟΑΕΔ μόνο για δικαιώματα ξέρουν να μιλάνε, το μόνο που θέλουν είναι να κάθονται να τα ξύνουν όλη μέρα.