Παρασκευή, Αυγούστου 28, 2009

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΕ;;;

Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η "τομεοποίηση" της ψυχικής υγείας σε όλη τη Κρήτη, τόνισε σήμερα ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ Βουλευτής Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του σε ψυχιατρικές δομές του νομού Χανίων.
"Η τομεοποίηση των ψυχιατρικών υπηρεσιών στην Κρήτη καθυστερεί με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται σε δομές των Χανίων, ασθενείς και από τους άλλους νομούς της Κρήτης", υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουλάκης.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στα στοιχεία της Διοίκησης του ΘΨΠΧ σύμφωνα με τα οποία ,από άλλους νομούς της Κρήτης κατάγεται το 60% των φιλοξενούμενων στις δομές των Χανίων.

Ο κ. Σκουλάκης κάλεσε το υπουργείο Υγείας να πιέσει τους Διοικητές των Νοσοκομείων να υλοποιήσουν το πρόγραμμα της αποασυλοποίησης, καθένας για το νομό του, δημιουργώντας όλες τις προβλεπόμενες από το πρόγραμμα δομές, όπως οικοτροφεία, ξενώνες κινητές μονάδες, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα αυτό.
Ακόμα αναφέρθηκε στο ζήτημα των ελλείψεων σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν οι ψυχιατρικές δομές στα Χανιά, υποστηρίζοντας, " πώς απαιτείται τουλάχιστον διπλάσιο προσωπικό στις εν λόγω δομές".
Ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε και στην υποχρέωση των Αρχών "να εξασφαλίσουν την πλήρη στελέχωση των δομών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του "Ψυχαργώς", καθώς και να προγραμματίσουν έγκαιρα τη στελέχωση των νέων δομών που πρόκειται να δημιουργηθούν".

ΡΕ ΣΚΟΥΛΑΚΗ...ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ....ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΊΕΣ;;;
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ;;;
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ...ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙΣ...ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
28-8-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: