Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2009

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Δ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΣΕ ΙΛΙΟΝ,ΖΕΦΥΡΙ,ΖΩΦΡΙΑ,ΜΕΝΙΔΙ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ;;;;

Ενίσχυση και επέκταση του μέτρου των ομάδων ταχείας επέμβασης σχεδιάζει το αρχηγείο της Αστυνομίας μετά τη θετική, κατά τις εκτιμήσεις του επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ., πορεία που είχε η εφαρμογή του μέτρου στα προάστια της Αθήνας φέτος το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σήμερα κινούνται καθημερινά περίπου 25 ομάδες μοτοσικλετιστών αστυνομικών στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, που κάνουν περιπολίες και επεμβαίνουν άμεσα σε συμβάντα αστυνομικής φύσεως (ληστείες, αρπαγές τσαντών κ.λπ.).

Μετά τον Οκτώβριο που θα έχουν αποφοιτήσει από τις σχολές οι νέοι αστυφύλακες και θα έχει εκπαιδευτεί η νέα φουρνιά ειδικών φρουρών, το αρχηγείο σκοπεύει να πολλαπλασιάσει αυτές τις ομάδες στην Αττική και να επεκτείνει το μέτρο στις μεγάλες επαρχιακές πόλεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο ανώτατο αξιωματικό, οι ομάδες ταχείας επέμβασης έχουν κάνει συλλήψεις ληστών και τσαντάκηδων, ενώ έχουν δημιουργήσει θετική εικόνα στους κατοίκους των περιοχών όπου κινούνται, απαλύνοντας το αίσθημα της εγκληματοφοβίας.
Οι ομάδες ταχείας επέμβασης άρχισαν να δημιουργούνται στις αρχές του περασμένου μήνα και έχουν διάρκεια λειτουργίας μόνο ενός μηνός και μερικών ημερών.

Οι ομάδες αυτές δεν έχουν συγκεκριμένη ονομασία, όπως οι ομάδες ΔΕΛΤΑ που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας και έχουν ως αποστολή την άμεση επέμβαση σε συμβάντα αστυνομικής αρμοδιότητας και την περιπολία στους δρόμους και τις πλατείες των προαστίων. Οι ομάδες ταχείας επέμβασης έχουν συγκροτηθεί στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις (Βορειοανατολικής, Δυτικής, Νοτιοανατολικής Αττικής) και υπάγονται στον διευθυντή (ταξίαρχο) της κάθε Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Η επιλογή των αστυνομικών που συγκροτούν τις συγκεκριμένες ομάδες έγινε κυρίως με βάση τη φυσική τους κατάσταση, ενώ οι τομείς αστυνόμευσης που αναλαμβάνουν καθημερινά καθορίζονται από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις στις οποίες υπάγονται.

Κάθε ομάδα ταχείας επέμβασης αποτελείται από τέσσερις ή έξι αστυνομικούς, που κινούνται με δύο ή τρεις μοτοσικλέτες,
κυρίως μεγάλου κυβισμού.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Αστυνομίας, η ομαδική περιπολία τεσσάρων ή έξι αστυνομικών, με δύο ή τρεις μοτοσικλέτες, εξασφαλίζει την αποτελεσματική επέμβασή τους και την αλληλοκάλυψή τους.

ΑΝΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ...ΣΤΕΙΛΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:ΜΕΝΙΔΙ,ΖΩΦΡΙΔΙΑ,ΖΕΦΥΡΙΟ,ΛΙΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ...ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ "ΤΣΑΝΤΑΚΙΔΕΣ";;;;

ΕΛΕΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

ΠΡΕΖΑ TV
7-8-2009


ethnos

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΕ ΠΡΕΖΑ ΜΗΝ ΣΕ ΒΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΠΩΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΜΙΕΣΕ ΑΠΟ ΓΥΦΤΟΥΣ