Σάββατο, Αυγούστου 22, 2009

ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ ΥΠΟΠΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ,ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΡΥΠΑΝΙΑ,ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ WASHINGTON POST

Οι πράκτορες της CIA χρησιμοποίησαν πιστόλια και ηλεκτρικά τρυπάνια για να κάνουν, τα μέλη της αλ Κάιντα που είχαν συλλάβει, να μιλήσουν, γράφει σήμερα η εφημερίδα Washington Post.

Η εφημερίδα που επικαλείται μιαν έκθεση ενός ανώτερου αξιωματούχου της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, καθώς και τωρινούς και παλαιότερους αμερικανούς αξιωματούχους, γράφει πως οι μέθοδοι αυτοί ανάκρισης χρησιμοποιήθηκαν στον Σαουδάραβα Αμπντ αλ Ραχίμ αλ Νασίρι.
Αυτός ήταν ο βασικός ύποπτος της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του αμερικανικού πολεμικού πλοίου "USS Cole" στις 12 Οκτωβρίου του 2000 στην Υεμένη, από την οποία σκοτώθηκαν 17 Αμερικανοί και τραυματίστηκαν 50.

Η έκθεση, που συντάχθηκε το 2004, περιλαμβάνει νέα στοιχεία για τις μεθόδους ανάκρισης που χρησιμοποιήθηκαν για να υποχρεωθεί να μιλήσει ο Νασίρι, ο οποίος απειλήθηκε με θάνατο ή με σοβαρά τραύματα αν αρνιόταν να συνεργαστεί, αναφέρει η Post.
Ένας πράκτορας της CIA έδειξε στον Νασίρι ένα πιστόλι αφήνοντας τον να πιστεύει ότι θα τον σκοτώσει, τονίζει η εφημερίδα που επικαλείται ανώνυμες πήγες.
Στη διάρκεια άλλης ανάκρισης, οι πράκτορες της CIA κρατούσαν κοντά στο σώμα του Νασίρι ένα ηλεκτρικό τρυπάνι που το άνοιγαν και το έκλειναν πολλές φορές, αναφέρεται ακόμη στην έκθεση σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΙΛΕΡ,ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ...


ΠΡΕΖΑ TV
22-8-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: